Antena Meniu Search
x

Filmul tragediei care a distrus o familie de români, în Italia. Doi copii și bunicii lor au murit în accidentul din Toscana

Un şofer român care a adormit la volan pe o autostradă din Italia şi-a pierdut doi din cei patru copii şi părinţii în accidentul pe care l-a provocat. Soţia şi ceilalţi copii ai cuplului sunt în spital. Bărbatul a fost audiat de procurorii italieni şi mai apoi arestat.

de Redactia Observator

la 06.06.2020, 22:53

Vezi și
  • Familia era originară din Bistrița-Năsăud.
  • Mașina a fost distrusă de impactul cu un TIR.

Tragedia a avut loc pe o autostradă din Toscana. Maşina în care se afla o familie întreagă de români, mamă, tată, patru copii şi bunicii paterni, s-a izbit puternic de un TIR şi a ricoşat într-un alt autoturism. În urma impactului, o fetiţă de zece luni, fratele ei, în vârstă de 10 ani, şi bunicii au murit pe loc.   

”Le-am acordat primul ajutor pentru că lucrez la Centrul de Urgenţă. Am găsit o fetiţă în stop cardiac şi un băieţel. Am făcut primele manevre de resuscitare, cu un medic, am încercat masaj cardiac, am încercat manevre de reanimare până la venirea echipajelor de salvare”, spune un martor.

Locul accidentului este greu de privit, chiar şi pentru medicii şi poliţiştii care au sosit la faţa locului. Din maşina în care se aflau românii, nu a mai rămas nimic întreg. Tatăl copiilor, care se afla la volan, a fost găsit de salvatori lângă maşină, plângea şi striga numele copiilor şi ale părinşilor săi.

”Se pare că nu au putut să evite TIR-ul care era oprit pe autostradă, dar e prematur să ne pronunţăm”, declară un anchetator italian.

Din primele informaţii, bărbatul ar fi adormit la volan. Era pe drum de miercuri. Împreună cu ai lui luase decizia de a merge la muncă în Italia, unde locuia un unchi.  Acasă, în satul lor, rudele şi cei care i-au cunoscut sunt în stare de şoc.

Adrian, fratele unei victime: Au murit frate-miu, cumnata, doi nepoţi şi trei în spital. O fetiţă, au fost două gemene, una a murit şi una trăieşte.  

”De aici, de la mine din curte au plecat, şi acum sunt plecaţi pentru totdeauna, ce poţi să faci”, spune un vecin.

Sătenii s-au mobilizat şi vor să ajute familia îndoliată. După accident, românul care se afla la volan a fost dus la audieri şi mai apoi arestat, scrie presa italiană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Filmul tragediei care a distrus o familie de români, în Italia. Doi copii și bunicii lor au murit în accidentul din Toscana