Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului tulburător de la un club de noapte din Colorado. "Am auzit împuşcături, dar am crezut că era muzică"

Comunitatea minorităţilor sexuale din Statele Unite este în stare de şoc după masacrul dintr-un club gay din Colorado Springs. Cinci oameni au murit şi alţi 25 au fost răniţi după ce un individ, venit din afară, a deschis focul în timpul unei petreceri. Agresorul a fost reţinut de câţiva membri ai clubului chiar înainte de sosirea poliţiştilor. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii cu puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 08:24

Vezi și

Atacul s-a produs puţin după miezul nopţii, când clubul era plin de oameni veniţi să asiste la un spectacol de travestiţi. Un tânăr pe care nimeni nu-l cunoştea a pătruns în clădire, îmbrăcat în stil militar şi înarmat cu o puşcă şi cel puţin şase încărcătoare. A început imediat să tragă iar cinci oameni au fost ucişi pe loc. Îngroziţi, ceilalţi au încercat să se pună la adăpost pe unde puteau. 

Joshua Thurman, martor: Am auzit împuşcături, dar am crezut că era muzică, aşa că am continuat să dansez. Am auzit încă o rafală de împuşcături şi apoi am văzut focul de la gura ţevii. Atunci am fugit într-o cabină unde se schimbau artiştii. 

Doi membri ai clubului au reuşit să-l doboare pe atacator

Numărul victimelor putea fi şi mai mare, dar doi membri ai clubului au reuşit să-l doboare pe atacator. Poliţiştii au apărut după câteva minute. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Vasquez, şef poliţie: Cel puţin două persoane din club l-au înfruntat şi au luptat cu suspectul şi au fost în măsură să-l împiedice să continue să ucidă şi să-i rănească pe alţii. 

Anchetatorii nu au stabilit, oficial, motivul atacului dar comunitatea gay din oraş spune că individul de 22 de ani a fost motivat de ură. 

Colorado Springs are aproape 500.000 de locuitori iar cei mai mulţi au opinii conservatoare. Clubul atacat era, până acum, unul din puţinele locuri în care persoanele cu orientări sexuale diferite se simţeau în siguranţă. După atac, ei au primit mesaje de sprijin de la toţi reprezentanţii poliţiei şi autorităţilor. 

Într-un comunicat, preşedintele Biden a afirmat că americanii nu pot şi nu trebuie să tolereze ura faţă de cei ce nu sunt ca ei. 

Michael Allen, procuror: Fiecare persoană, oricum ar fi, are dreptul să fie protejată faţă de teamă şi de vătămări fizice. 

Numai în această lună, în Statele Unite au avut loc şase atacuri cu multiple victime. Cel de acum aminteşte de unul mult mai grav din 2016, într-un club gay din Florida: 49 de oameni au fost atunci ucişi de un individ care, până la urmă, a fost împuşcat mortal de poliţişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului tulburător de la un club de noapte din Colorado. "Am auzit împuşcături, dar am crezut că era muzică"