Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului controversat în care un tânăr din Franţa a fost ucis de un poliţist, după ce a refuzat să respecte indicaţiile. Ofiţerul, reţinut pentru crimă

Franţa stă pe un butoi cu pulbere, după ce un tânăr de 17 ani a fost ucis de un poliţist. În oraşele de la periferia Parisului au izbucnit violenţe: au fost incendiate 40 de maşini şi sediul primăriei din Nanterre. 24 de poliţişti au fost răniţi în confruntările cu tinerii furioşi. Ofiţerul a fost reţinut pentru crimă. 

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 21:12

Vezi și

Tragedia s-a petrecut ieri dimineaţa. Nael era în maşină cu doi prieteni. A încălcat o regulă de circulaţie, nu a răspuns semnalelor poliţiei, dar motocicliştii de la rutieră l-au prins şi l-au oprit. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat apoi. La un moment dat, tânărul demarează iar unul din poliţişti îl împuşcă pe loc. Iniţial, oficialii francezi au anunţat că agenţii erau în legitimă apărare şi tânărul a vrut să dea peste ei cu maşina. Ulterior, însă, filmările apărute i-au contrazis. Iar asta a alimentat revolta.

Gerlad Darmanin, ministrul francez de Interne: Am văzut cu toţii acele filme extrem de şocante, le-am văzut cu toţii, la fel şi francezii, cu acest poliţist care trage, ceea ce a dus la moartea tânărului. 

În suburbiile Parisului atmosfera a devenit tensionată. 1.200 de poliţişti şi jandarmi au fost trimişi să menţină ordinea, dar, odată cu lăsarea nopţii, s-a instalat haosul. 

"Uite ce a rămas din maşina mea. Ghiozdanele copiilor, hârtiile, tot. Maşina este în flăcări."

Pe acelaşi subiect

31 de oameni au fost reţinuţi după noaptea trecută. Între timp, avocaţii victimei acuză poliţistul care a tras cu arma de crimă, iar pe celălalt de complicitate. În paralel, are loc şi o anchetă internă a poliţiei. 

Jennifer Cambla, avocata familiei victimei: Pentru mine nu există nicio îndoială: când foloseşti o armă de foc şi tragi un glonţ în toracele cuiva, scopul este să ucizi. 

Preşedintele Franţei face apel la calm, după valul de proteste

În maşina lui Nael nu a fost găsită nicio armă. Numărul cazurilor în care poliţiştii au deschis focul asupra a crescut în mod constant din 2017, de când legea s-a schimbat şi le dă mai multe puteri. Anul trecut, au fost înregistrate 13 decese pentru refuz de legitimare, iar cinci poliţişti au fost reţinuţi. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Vreau ca toată lumea să arate respect victimei şi familiei sale. Iar respectul înseamnă afecţiunea naţiunii şi să spunem că nimic, absolut nimic, nu justifică moartea unui tânăr.

Preşedintele Franţei a făcut apel la calm şi a rugat poliţiştii să fie vigilenţi pentru ca atmosfera să degenereze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Filmul incidentului controversat în care un tânăr din Franţa a fost ucis de un poliţist, după ce a refuzat să respecte indicaţiile. Ofiţerul, reţinut pentru crimă