Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Finlanda a adoptat o lege pentru a bloca migranţii dinspre Rusia

Parlamentul de la Helsinki a adoptat vineri o lege controversată care va autoriza poliţia de frontieră să blocheze intrarea solicitanţilor de azil la frontiera de est a Finlandei, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 12.07.2024 , 17:26

Finlanda a adoptat o lege pentru a bloca migranţii dinspre Rusia
Finlanda a adoptat o lege pentru a bloca migranţii dinspre Rusia - Profimedia

Legea, adoptată cu 167 de voturi pentru, 31 de voturi împotrivă şi o abţinere, este o reacţie la afluxul de migranţi din ţări ca Siria şi Somalia, orchestrat de Rusia, potrivit autorităţilor de la Helsinki, potrivit Agerpres.

Finlanda a închis graniţa cu Rusia în decembrie

Guvernul de dreapta finlandez solicită crearea de noi instrumente juridice după sosirea, în toamna anului trecut, a aproximativ 1.300 de migranţi fără viză la frontiera dintre Finlanda şi Rusia, graniţă ce are o lungime de 1.340 de kilometri.

Articolul continuă după reclamă

Finlanda şi-a închis frontiera cu vecinul său oriental la jumătatea lunii decembrie, iar în aprilie a anunţat că graniţa va rămâne închisă pe termen nedefinit.

Pe acelaşi subiect

Guvernul de dreapta al premierului Petteri Orpo a afirmat că legea este vitală pentru a stopa eventuale noi sosiri de migranţi.

''Acesta este un mesaj puternic către Rusia, un mesaj puternic către aliaţii noştri, că Finlanda are grijă de securitatea sa, avem grijă de securitatea frontierei UE'', a spus Orpo într-o conferinţă de presă după vot.

Măsura Finlandei este similară celor adoptate de alte ţări europene, printre care Polonia şi Lituania, pentru a face mai dificilă trecerea frontierei dinspre Rusia şi Belarus de către migranţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Finlanda a adoptat o lege pentru a bloca migranţii dinspre Rusia