Antena Meniu Search
x

Video Răzbunarea cartelului Sinaloa după arestarea fiului lui El Chapo. Traficanţii au asediat un oraş, au tras în avioane şi elicoptere

Ovidio Guzman, fiul celebrului "El Chapo", a fost arestat din nou aseară. Acţiunea care pare ruptă dintr-un film cu narcotraficanţi a declanşat violenţe de stradă în cele mai mari oraşe ale regiunii Sinaloa. Membrii Cartelului condus de Guzman au luat cu asalt capitala regiunii şi oraşele mari, iar autorităţile spun că au ucis cel puţin trei ofiţeri. 

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 13:52

Vezi și

În lumea narcotraficanţilor din Mexic, Ovidio Guzman era supranumit capo. Membru de rang înalt al cartelului din Sinaloa, fiul celebrului baron al drogurilor Joaquin "El Chapo", Guzmán a fost prins într-o operaţiune care pare desprinsă din scenariul unui film. Reţinerea lui a dus la o noapte plină de violenţe.

Focuri de armă au fost raportate în mai multe oraşe din Sinaloa. În capitala Culiacan, dar şi în Los Mochis sau Guasave, membrii celei mai puternice organizaţii de trafic de narcotice din lume au atacat baza aeriană militară şi au furat maşini ale Crucii Roşii. 

Cartelul Sinaloa, răspuns violent după arestea fiului lui El Chapo

Potrivit unui localnic, violenţele au avut loc ore în șir, după ce Guzmán a fost arestat. "L-au arestat pe la 4 dimineața și de atunci împușcăturile nu s-au oprit. A fost un adevărat dezastru – trăgeau în aer încercând să doboare elicopterele de poliţie”, a spus localnicul. 

Pe acelaşi subiect

Membrii cartelului ar fi confiscat o ambulanță a Crucii Roșii pentru a-şi trata camarazii şi ar fi ameninţat reporterii. Toate drumurile importante din oraș au fost blocate de vehicule cuprinse de flăcări, iar bărbații înarmați au atacat o bază aeriană militară și aeroportul internațional Culiacán, lovind un avion de pasageri chiar înainte de decolare, potrivit companiei aeriene Aeromexico.

Trei membri ai forțelor de securitate, uciși

Trei membri ai forțelor de securitate au fost uciși. Spre dimineaţă, şi aeroportul internaţional Culiacán a fost ţinta atacurilor, iar un avion plin cu pasageri a fost atacat chiar în timp ce se pregătea de decolare. Este a doua oară când Ovidio Guzman este arestat. În 2019, acesta a fost eliberat însă la ordinul preşedintelui Andrés Manuel López Obrador tot din cauza violenţelor de stradă pe care reţinerea lui le-a produs. 

Pe 11 ianuarie, în Mexico City are loc o întâlnire a liderilor nord-americani, unde vor fi prezenţi preşedintele american Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Răzbunarea cartelului Sinaloa după arestarea fiului lui El Chapo. Traficanţii au asediat un oraş, au tras în avioane şi elicoptere