Antena Meniu Search
x

Atac armat la o închisoare din Mexic: cel puţin 14 persoane au murit, peste 20 de deţinuţi au evadat

Cel puţin 14 persoane au murit în urma unui atac armat la o închisoare din oraşul de frontieră Juarez, situat în nordul Mexicului, au anunţat autorităţile locale. Alţi doi oameni au decedat în altă zonă a oraşului, ulterior, în allt atac, relatează Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 06:34

Atac armat la o închisoare din Mexic: cel puţin 14 persoane au murit, peste 20 de deţinuţi au evadat
- Profimedia

Procurorul statului Chihuahua a declarat că au murit 10 angajaţi ai închisorii şi patru deţinuţi. Alte 13 persoane au fost rănite şi cel puţin 24 de deţinuţi au evadat. Procurorul a precizat că, potrivit primelor date, atacatorii au sosit la ora 07.00 locală la închisoare, cu vehicule blindate, şi au deschis focul.  După câteva minute, a avut loc un atac şi la poliţia municipallă, în apropierea închisorii. După o urmărire, patru bărbaţi au fost capturaţi şi un camion a fost confiscat.

În altă parte a oraşului, doi şoferi au murit într-un atac armat. Procurorul nu a precizat dacă au vreo legătură cele trei incidente. În august, sute de soldaţi mexicani au fost trimişi la Juarez după ce o înfruntare în închisoare între membri ai două carteluri rivale a degenerat şi în urma unei revolte şi a violenţelor au murit 11 oameni, majoritatea civili.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atac armat la o închisoare din Mexic: cel puţin 14 persoane au murit, peste 20 de deţinuţi au evadat