Antena Meniu Search
x

Video Flacăra olimpică a fost aprinsă de cele mai bune actriţe şi fotomodele ale Greciei. Torța va pleca într-o lungă călătorie

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris a fost aprinsă astăzi în Grecia, într-o ceremonie plină de frumseţe şi neprevăzut. Fosta campioană olimpică la atletism, Maricica Puică, a fost invitată şi ea acolo. Torţa a plecat apoi într-o lungă călătorie pe Marea Mediterană până în Franţa.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 22:21

Vezi și

Torţa a fost aprinsă în oraşul Olympia, care a găzduit Jocurile Olimpice în Antichitate. Preotesele, alese dintre cele mai bune actriţe şi fotomodele ale Greciei, s-au adunat în faţa ruinelor unui templu vechi de 2.600 de ani. Ritualul cerea să fie aprins fitilul direct de la soare, cu ajutorul unei oglinzi, dar norii le-au dat bătăi de cap organizatorilor. În cele din urmă, au folosit o flacără de rezervă, păstrată într-un bol. 

Primul purtător al torţei olimpice a fost Stefanos Ntouskos, campion olimpic la canotaj la Jocurile Olimpice de acum patru ani. 

Flacăra Olimpică va avea o călătorie demnă de Odiseea lui Homer

În următoarele 11 zile, va străbate 5.000 de kilometri prin Grecia, din insula Corfu până în Santorini şi va urca pe Acropole pentru a lumina o noapte Partenonul. Apoi, Mai apoi, în ultima duminică a lunii, va pleca din portul Pireu şi va traversa Marea Mediterană ca pe vremea spartanilor - într-o navă propulsată de vânt, nu de motoare. 

Pe acelaşi subiect
  • Aymeric Gilbert, căpitan: Nava este din 1896 şi are aceeaşi vârstă ca Jocurile Olimpice. Suntem foarte mândri că putem purta flacăra cu Belem Caisse d'Epargne pe apă şi să navigăm cu pânzele. 

Simbolul Jocurilor Olimpice va străbate apoi toată Franţa pentru a ajunge la Paris în ziua ceremoniei de deschidere, pe 26 iulie. Acolo, pregătirile sunt în toi. Cea mai mare provocare este siguranţa sportivilor şi a spectatorilor. 

Peste 45.000 de polițiști și jandarmi și peste 2.000 de trupe străine vor asigura paza în timpul ceremoniei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Flacăra olimpică a fost aprinsă de cele mai bune actriţe şi fotomodele ale Greciei. Torța va pleca într-o lungă călătorie