Antena Meniu Search
x

Focar de COVID pe o navă de croazieră. 800 de pasageri au debarcat la Sydney

O navă de croazieră - Majestic Princess - care transporta aproximativ 800 de pasageri cu COVID - a acostat la Sydney. Pasagerii au debarcat în oraș, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 12.11.2022, 08:59

Focar de COVID pe o navă de croazieră. 800 de pasageri au debarcat la Sydney
- Profimedia

Nava a acostat la Circular Quay sâmbătă dimineața, după ce a plecat din Noua Zeelandă. Aceasta va pleca din Sydney spre Melbourne sâmbătă după-amiază. Aproximativ 4.600 de pasageri și membri ai echipajului se aflau la bordul navei Majestic Princess când a ajuns la Sydney, scrie The Guardian. În Australia, persoanelor infectate nu li se cere să se izoleze, dar li se recomandă să rămână acasă cât timp nu se simt bine.

Focarul vine după o creștere bruscă a numărului de cazuri în Australia

Marguerite Fitzgerald, președintele companiei mamă a Majestic Princess, a declarat că toate cazurile au fost asimptomatice sau ușor simptomatice și că cei bolnavi au fost avertizați să stea departe de transportul public. Acostarea navei a readus în discuție sosirea la Sydney a vasului Ruby Princess în martie 2020 - la începutul pandemiei din Australia - care a fost în cele din urmă legat de 28 de decese și peste 600 de infecții și a declanșat o anchetă de amploare.

Focarul vine după o creștere bruscă a numărului de cazuri în Australia în ultima săptămână, ceea ce a determinat statul Queensland să le ceară locuitorilor să poarte masca în unitățile sanitare, în spații închise și în mijloacele de transport în comun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Focar de COVID pe o navă de croazieră. 800 de pasageri au debarcat la Sydney