Antena Meniu Search
x

"Folosesc chei magice". Poliţiştii spanioli, impresionaţi de metodele folosite de hoţii români în jafuri

Unul dintre cei mai buni ofiţeri spanioli, premiat de Poliţia Naţionala spaniolă pentru rezultatele sale în cazurile de jaf şi tâlhărie, a oferit un interviu în care a vorbit despre modul în care operează bandele de hoţi pe teritoriul spaniol.

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 16:04

"Folosesc chei magice". Poliţiştii spanioli, impresionaţi de metodele folosite de hoţii români în jafuri
- Hoy Aragon

Acesta spune că se disting două mari categorii de hoţi care "lucrează" în Spania. Sunt hoţii din Europa de Est, adică România şi Croaţia, şi hoţii din Cuba şi Columbia. Într-un interviu pentru Hoy Aragon, ofiţerul spaniol spune că hoţii, pe care el şi colegii îi numesc "Rabos" (n.red. băieţii răi), au metode extrem de inteligente de a da "loviturile", studiază locul înainte, dar şi traseele de patrulă ale poliţiei.

"Acești infractori sunt foarte alunecoși și plini de suspiciuni. Vin, comit furtul și apoi pleacă. De obicei, îi urmărim în momentul în care intră, dar suntem capabili să îi demascăm și pe cei mai deștepți. Ei evită sensurile giratorii și intră în străzi secundare pentru a vedea dacă ne întâlnim frontal cu ei când se întorc. Intră în centre comerciale sau magazine cu ferestre mari pentru a se uita prin ele și a ne detecta", spune ofiţerul spaniol. Acesta a mai declarat că hoţii folosesc aşa-numitele "chei magice" prin care deschid aprope orice de lacăt sau încuietoare.

Ofiţerul spaniol a mai precizat că această metodă cu "cheile magice" este folosită în special de românii şi cubanezii care dau "lovituri" în zona Zaragoza. Acesta a mai precizat că bandele de hoţi din România nu primesc străini în rândurile lor, spre deosebire de sud-americani ale căror grupuri infracţionale sunt mixte, cu cetăţeani de toate naţionalităţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Folosesc chei magice". Poliţiştii spanioli, impresionaţi de metodele folosite de hoţii români în jafuri