Antena Meniu Search
x

Forţele ruse îi închid, torturează şi execută pe ucrainenii din Mariupol care refuză să se supună ordinelor - primar

Voluntarii şi oficialii ucraineni care refuză să colaboreze cu autorităţile ruse din oraşul Mariupol, ocupat de forţele ruse, şi din satele din apropiere, sunt închişi şi executaţi, anunţă Primăria oraşului, potrivit BBC.

De Redactia Observator la 02.06.2022, 17:38
Forţele ruse îi închid, torturează şi execută pe ucrainenii din Mariupol care refuză să se supună ordinelor
Forţele ruse îi închid, torturează şi execută pe ucrainenii din Mariupol care refuză să se supună ordinelor - Profimedia Images

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, a declarat că ''o falsă instanţă a RPD (autoproclamata Republică Populară Doneţk) l-a condamnat pe primarul satului Azov la 10 ani de închisoare, iar cel puţin un funcţionar public a fost executat prin împuşcare''. Zeci de voluntari, care au ajutat la evacuarea locuitorilor şi au încercat să livreze hrană şi apă în oraşul asediat timp de două luni, sunt închişi în închisoarea Olenivka, mai precizează Primăria Mariupolului.

''O judecătoare ucraineană aşteaptă, de asemenea, un verdict din partea unei republici false. Există ştiri potrivit cărora a fost torturată'', se adaugă în comunicatul Primăriei. Între timp, Petro Andriuşcenko, un consilier al primarului Mariupolului, a scris pe contul de Telegram că ocupanţii ruşi au încercat să accelereze procesul de distribuire a paşapoartelor ruseşti în Mariupol.

El a citat ''surse'' care susţin că Ministerul Migraţiei din Republica Populară Doneţk a instruit autorităţile instalate de Moscova în oraş să găsească spaţii unde rezidenţii vor prezenta documentele pentru obţinerea paşapoartelor ruseşti.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Forţele ruse îi închid, torturează şi execută pe ucrainenii din Mariupol care refuză să se supună ordinelor - primar