Antena Meniu Search
x

Fostul papă Benedict al XVI-lea, acuzat că ar fi știut despre preoții care molestau copii și nu a făcut nimic, pe când era arhiepiscop de München

Fostul papă Benedict al XVI-lea nu a acționat în privința a patru cazuri de abuz asupra copiilor când era arhiepiscop de München, reiese dintr-o anchetă germană asupra Bisericii Catolice. Papa Benedict, numit pe atunci Josef Ratzinger, a deținut această funcție între 1977 și 1982. El a negat acuzațiile.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 14:42

Fostul papă Benedict al XVI-lea, acuzat că a știut și nu a făcut nimic să oprească abuzurile sexuale asupra unor copii, pe când era arhiepiscop de München
Fostul papă Benedict al XVI-lea, acuzat că a știut și nu a făcut nimic să oprească abuzurile sexuale asupra unor copii, pe când era arhiepiscop de München - DPA Images / Sven Hoppe via Hepta

Dar un nou raport referitor la abuzurile din perioada în care avea funcția de arhiepiscop de München arată că Papa Benedict al XVI-lea a știut despre preoții care molestau copii. Însă nu a făcut nimic pentru a-i sancționa, iar aceștia au rămas activi în sânul Bisericii.

„A fost informat despre fapte”, a spus avocatul Martin Pusch, în timp ce firma de avocatură Westpfahl Spilker Wastl a anunțat concluziile unei investigații privind abuzurile sexuale istorice în Arhiepiscopia München de-a lungul mai multor decenii, scrie CNN.

„Credem că el poate fi acuzat de abatere în patru cazuri”, a spus Pusch. "Două dintre aceste cazuri se referă la abuzuri comise în timpul mandatului său și sancționate de stat. În ambele cazuri, autorii au rămas activi în pastorală".

Fostul papă a demisionat în 2013

Pe acelaşi subiect

Fostul papă, acum în vârstă de 94 de ani, continuă să nege acuzațiile. El a devenit primul lider al Bisericii care a demisionat în peste 600 de ani, în 2013. De atunci, el duce o viață liniștită la Vatican, scrie BBC.

În 2013, fostul papă declara că nu a acoperit acoperit cu bună știință abuzurile. Dar descoperirile de acum ridică semne mari de întrebare asupra fostului Papă, cunoscut atunci sub numele de Cardinal Joseph Ratzinger.

”În acele cazuri, preoții respectivi și-au continuat munca fără să fie sancționați. Biserica nu a făcut nimic. El a susținut că nu a știut despre anumite fapte, deși noi credem că nu este așa, în baza a ceea ce am aflat”, a mai spus avocatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fostul papă Benedict al XVI-lea, acuzat că ar fi știut despre preoții care molestau copii și nu a făcut nimic, pe când era arhiepiscop de München