Antena Meniu Search
x

Fostul premier şi preşedinte albanez Sali Berisha, interdicţie de a intra în Marea Britanie. De ce este acuzat politicianul

Fostul premier şi preşedinte albanez Sali Berisha a declarat, vineri, că i s-a interzis intrarea în Regatul Unit pentru implicarea sa în crima organizată şi corupţie, acuzaţii pe care le-a negat, informează AFP.

de Redactia Observator

la 23.07.2022, 07:23

Sali Berisha
Fostul premier şi preşedinte albanez Sali Berisha, interdicţie de a intra în Marea Britanie - Profimedia

Joi, Ambasada Marii Britanii la Tirana a postat pe Twitter că "în această săptămână Regatul Unit a luat măsuri împotriva mai multor albanezi cu legături cu criminalitatea şi corupţia", fără a-i numi.

Politicianul are deja interdicţie pentru intrarea în SUA

Primul preşedinte ales democratic din Albania după căderea comunismului şi actualul lider al principalului partid de opoziţie, Sali Berisha, în vârstă de 77 de ani, a declarat că se află pe lista persoanelor cu interdicţie de a intra în Marea Britanie, relatează news.ro. "Am fost informat printr-o scrisoare că ministrul de interne a decis să-mi interzică intrarea în Regatul Unit”, a spus el, subliniind că documentul îl leagă de "crima organizată şi grupuri criminale", acuzaţie pe care a descris-o drept "calomnie”.

El şi-a acuzat principalul adversar politic, premierul albanez Edi Rama, precum şi pe miliardarul american George Soros, că se află în spatele acuzaţiilor împotriva lui. Anul trecut i s-a interzis deja intrarea în Statele Unite pentru "acte corupte în timp ce era prim-ministru”.

De profesie cardiolog, a înfiinţat Partidul Democrat (centru dreapta) în 1990 şi doi ani mai târziu a fost ales primul preşedinte necomunist al naţiunii balcanice, funcţie pe care a deţinut-o până în 1997. În 2005, partidul lui Berisha a câştigat alegerile legislative. A rămas prim-ministru până în 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Fostul premier şi preşedinte albanez Sali Berisha, interdicţie de a intra în Marea Britanie. De ce este acuzat politicianul