Antena Meniu Search
x

Franţa renunţă la mască. Se meţin însă unele restricţii

Franţa renunţă la una dintre ultimele restricţii anti-COVID în vigoare. Astfel că, portul măştii nu va mai fi obligatoriu în transportul în comun începând de luni, a anunţat ministrul francez al sănătăţii. 

de Cristina Dimulescu

la 15.05.2022, 17:53

Portul măştii nu va mai fi obligatoriu în transportul în comun începând de luni, în Franţa
Portul măştii nu va mai fi obligatoriu în transportul în comun începând de luni, în Franţa - Shutterstock

Măsura se referă la metrou, autobuze, trenuri, avioane şi taxiuri.

"Portul măştii rămâne recomandat, dar nu mai este obligatoriu", a spus ministrul francez al sănătăţii, apreciind că această constrângere "nu mai este adaptată", în condiţiile în care valul actual de COVID-19 se diminuează puternic în ţară.

Numărul de contaminări şi spitalizările sunt în prezent în puternică scădere, chiar dacă oamenii de ştiinţă avertizează că epidemia nu s-a terminat, existând ameninţarea unei noi variante a coronavirusului.

La începutul anului 2022, guvernul a pus capăt în special obligaţiei de a prezenta un certificat vaccinal care atesta vaccinarea împotriva COVID pentru accesul în numeroase locuri, între care transportul în comun, restaurantele şi cinematografele.

Pe acelaşi subiect

Franţa menţine câteva restricţii

După eliminarea obligativităţii măştii în transporturi, câteva restricţii vor fi totuşi menţinute. Un certificat sanitar - distinct de cel vaccinal, întrucât permite şi efectuarea unui test recent - va fi solicitat în continuare pentru a putea intra în unităţile sanitare. De asemenea, în cazul unui test pozitiv la COVID-19, se va impune în continuare o perioadă de izolare de cel puţin o săptămână.

Autorităţile franceze iau în calcul şi o nouă campanie de vaccinare în toamnă, însă au precizat că totul va depinde de apariţia unor noi variante şi de profilul lor mai mult sau mai puţin periculos sau rezistent la vaccinurile existente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Franţa renunţă la mască. Se meţin însă unele restricţii