Antena Meniu Search
x

Franța retrage lapte praf Lactalis, destinat exportului inclusiv în România

Autorităţile din Franța au decis retragerea de la vânzare şi export a unor formule de lapte praf Lactalis şi a altor produse alimentare pentru bebeluşi,

Lapte praf Lactalis și alte produse ale companiei au fost rechemate în Franța - Hepta

Autorităţile din Franța au decis retragerea de la vânzare şi export a unor formule de lapte praf Lactalis şi a altor produse alimentare pentru bebeluşi fabricate de companie. Unele produse erau destinate exportului inclusiv în România. Decizia a fost luată după semnalarea mai multor cazuri de infectare cu salmonella, a anunţat Direcţia Generală a Concurenţei, Consumului şi Combaterii Fraudelor (DGCCRF), citată de agenția Reuters.

Printre produsele rechemate se numără şi unele destinate exportului în România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia şi Peru.

DGCCRF precizează că Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul de contaminare, astfel că acestei companii i s-a cerut rechemarea produselor şi încetarea vânzării şi exportului mai multor produse alimentare pentru bebeluşi produse în fabrica de la Craon, din vestul Franţei, începând din data de 15 februarie.

Decizia autorităţilor vine ca urmare a semnalării a 20 de cazuri de infectare cu salmonella a unor sugari în Franţa, la începutul lui decembrie, care a dus la rechemarea a 12 produse marca Lactalis.

Pe acelaşi subiect

În această săptămână, s-au semnalat alte cinci cazuri. Unul dintre sugari a consumat un produs Lactalis care nu se afla pe lista celor retrase de pe piaţă. Bebelușii au reușit să își revină, au precizat autoritățile.

Michel Nalet, purtător de cuvânt al Lactalis, a declarat pentru televiziunea BFM că produsele deja cumpărate pot fi schimbate în farmacii şi supermarketuri. El a menționat și că bacteria salmonella poate fi distrusă prin fierberea laptelui timp de două minute.

Compania franceză Lactalis este lider de piaţă în România, după ce a preluat LaDorna, Albalact şi Covalact. Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând multe branduri internaţionale precum President, Parmalat, Galbani.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Franța retrage lapte praf Lactalis, destinat exportului inclusiv în România