Antena Meniu Search
x

Revoltă în China, după ce o vloggeriță s-a filmat mâncând dintr-un rechin alb de 2m: "Carnea este foarte fragedă"

Poliţia chineză a deschis o anchetă după ce o vloggeriţă a dat publicităţii o înregistrare video controversată în care poate fi văzută degustând un exemplar mare de rechin alb, o specie protejată, au indicat autorităţile şi media locale, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.08.2022, 15:27

Anchetă deschisă după ce o vloggeriţă s-a filmat mâncând dintr-un rechin alb
Anchetă deschisă după ce o vloggeriţă s-a filmat mâncând dintr-un rechin alb - Tizi

Imaginile tinerei, cunoscută sub numele de Tizi, o prezintă pe punctul de a prepara pe grătar şi apoi de a gusta din carnea marelui prădător. Gestul ei a provocat reacţii de revoltă pe internetul chinez. Poliţia din oraşul Nanchong, situat în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, a confirmat duminică faptul că era într-adevăr vorba despre un exemplar de rechin alb, potrivit Fengmian News.

"Carnea este foarte fragedă", spune Tizi în înregistrarea video postată online la jumătatea lunii iulie în timp ce se delectează cu bucăţi mari de carne la grătar.

În aceste imagini, redistribuite pe scară largă de media chineze şi de internauţi, tânăra despachetează peştele cu lungimea de doi metri şi apoi se întinde lângă el pentru a-i scoate în evidenţă dimensiunile mari.

Rechinul, gătit după metode tradiționale

Pe acelaşi subiect

Rechinul este apoi tăiat în două, marinat şi preparat pe grătar, în timp ce capul este gătit în bulion picant - metode clasice de preparare a peştelui în China.

În acest caz a fost deschisă o "anchetă", condusă de poliţişti din cadrul "securităţii publice", a declarat luni Biroul Municipal al Agriculturii din Nanchong într-un comunicat.

Rechinul alb figurează se află pe lista de specii "vulnerabile" a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), imediat sub categoria "pe cale de dispariţie".

Rechinul alb, o specie protejată în China

Populaţiile de rechini la nivel mondial au fost decimate în ultimele decenii, parţial din cauza pescuitului. În China, rechinii figurează pe lista speciilor protejate. Deţinerea lor este ilegală şi poate fi pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

"Este pur şi simplu uimitor că o vedetă web poate să mănânce un animal protejat în faţa a milioane de oameni, în plină zi", a scris un utilizator pe reţeaua socială Weibo, în acord cu majoritatea comentariilor. "Aceşti inculţi sunt gata să recurgă la cea mai mare josnicie doar pentru a atrage atenţia", se plângea altul.

Nu este clar dacă Tizi este anchetată personal în acest caz sau dacă este vizată de vreo sancţiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Revoltă în China, după ce o vloggeriță s-a filmat mâncând dintr-un rechin alb de 2m: "Carnea este foarte fragedă"