Proteste la Beirut, împotriva clasei politice. Poliţia libaneză a folosit gaze lacrimogene
Furie şi durere la Beirut. Poliţia libaneză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de manifestanţi care au forţat intrarea în Parlament. Sunt indignaţi şi dau vina pe putere pentru explozia care a ucis 154 de oameni şi a pus la pământ jumătate de oraş.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- România s-a alăturat efortului internaţional şi a trimis două aeronave cu echipament medical
- Au apărut noi înregistrări șocante din timpul exploziei
Cea mai fericită zi a unor proaspăt căsătoriți devine, într-o fracţiune de secundă, un coşmar.
Suflul exploziei a spart geamurile restaurantului şi o ploaie de cioburi s-a abătut asupra mirilor şi a invitaţilor. Din fericire, cu toţii sunt bine după cum a asigurat chiar fotograful care a postat imaginile pe pagina de facebook.
Deflagraţia a întrerupt şi drumul spre altar al unor îndrăgostiţi aflaţi la peste 18 kilometri distanţă. Sunetul a fost asurzitor.
În epicentrul exploziei, salvatorii veniţi din Franţa, Rusia sau Italia dar şi echipe ONU muncesc fără odihnă.
În tot oraşul, 60 de oameni sunt căutaţi sub dărâmături la 4 zile de la explozie. Nu se sapă doar după dispăruţi ci şi după răspunsuri. Scene de război s-au desfăşurat în centrul Beirutului.
Un fost angajat al portului susţine că saci de artificii erau în acelaşi depozit cu azotatul de amoniu. Preşedintele vorbeşte despre un posibil atac extern.
Michel Aoun, președintele Libanului: I-am cerut personal preşedintelui francez, dacă cumva ei au imagini din satelit, să ni le dea şi nouă ca să putem afla dacă se văd avioane sau dacă putem identifica urme ale unor rachete.
Sub conducerea Franţei, duminică va avea loc o strângere de fonduri la nivel internaţional.
Opt tone de echipament medical au plecat dinspre România spre Beirut sâmbătă dimineaţă la bordul a două avioane militare.
Peste 150 de oameni au murit, iar 5.000 sunt răniţi în Beirut. În holul unui spital parţial distrus, un tânăr transmite un mesaj de speranţă, cântând la pian.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰