Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Juan a lovit Spania. Temperaturile au coborât până la - 14 grade. Armata a intervenit pentru eliberarea şoferilor blocaţi în nămeţi

Frigul şi ninsorile au pus stăpânire pe cea mai mare parte a Europei. În Spania, meteorologii au emis cod roşu de temperaturi scăzute, din cauza unei furtuni care adus şi cantităţi mari de zăpadă. Sute de maşini au rămas blocate pe şosele, iar armata a intervenit pentru eliberarea şoferilor. Iarnă grea este şi în Bulgaria, ţară pentru care Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenţionare de călătorie. 

de Redactia Observator

la 20.01.2024, 20:33

Vezi și

Acest autocar plin cu oameni a rămas blocat în apropiere de Zaragoza, după ce şoseaua a fost acoperită de un strat gros de zăpadă. Sute de şoferi au păţit acelaşi lucru, iar în sprijinul lor au intervenit militari şi membri ai Gărzii Civile cu utilaje grele. De vină este furtuna Juan, care a lovit în special regiunile din nordul Spaniei - Castilla şi Leon, Barcelona şi Aragon.

Pe şoselele naţionale, tirurile au rămas blocate în popasuri, iar la ieşirile din oraşe s-au format cozi kilometrice: "Stăm pe loc de două ore lungi. Zăpada ne-a luat prin surprindere şi suntem nevoiţi să rămânem aici, în zona de servicii". 

Temperaturile au coborât până la minus 14 grade

Temperaturile au coborât până la minus 14 grade în aceleaşi regiuni, iar oamenii fost sfătuiţi să evite călătoriile. Din cauza zăpezii, vehiculele grele au fost trase pe dreapta câteva ore şi în Bulgaria, între Ruse şi Razgrad şi Ruse şi Veliko Târnovo. În regiunea Sofia, maşinile fără lanţuri care se îndreptau spre munte au fost oprite de poliţişti. 14 regiuni din ţara vecină sunt sub cod portocaliu de vreme rea, iar stratul de omăt a ajuns pe alocuri la 30 de centimetri. 

Pe acelaşi subiect

Peste Ocean, o sută de milioane de americani au parte de ger şi ninsori

Peste Ocean, o sută de milioane de americani au parte de ger şi ninsori. În ultimele şapte zile, cel puţin 59 de oameni au murit din cauza condiţiilor meteo extreme. Au fost zeci de accidente rutiere. În statul New York un şofer care a intrat într-o depăşire a fost filmat cum s-a izbit de un plug. 

Un bărbat din Michigan a căzut într-un lac şi a fost la un pas să fie a şaizecea victimă. Salvarea a venit însă chiar din partea căţeluşei sale, Ruby, care i-a dus echipamentul necesar. Mai multe state au suspendat cursurile şcolare şi programul instituţiilor publice. În următoarele zile, meteorologii au anunţat că un val de frig cuprinde estul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Furtuna Juan a lovit Spania. Temperaturile au coborât până la - 14 grade. Armata a intervenit pentru eliberarea şoferilor blocaţi în nămeţi