Antena Meniu Search
x

Video Furtunile violente au făcut prăpăd în mai multe state din SUA. Zeci de mii de oameni nu mai au curent de patru zile

Peste 160 de mii de familii şi firme continuă să fie lipsite de energie electrică în statul american Michigan, din cauza furtunii violente de săptămâna trecută. Unii nu mai au curent de patru zile, în timp ce o nouă furtună este aşteptată chiar astăzi în regiune. În acest timp, în California, a ieşit pentru scurtă vreme soarele după un val de ninsori deosebit de abundente şi ploi urmate de inundaţii. Dar, şi aici, oamenii se pregătesc pentru revenirea în forţă a zăpezii şi ploilor.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 08:33

Vezi și

În jurul oraşului Los Angeles, furtuna din ultimele zile a prefăcut în torenţi periculoşi chiar şi cele mai neînsemnate pâraie. Apa a erodat malul pe care se află un parc de rulote iar câteva dintre ele au ajuns în apă, la fel ca şi copacii de pe mal. Nimeni nu a fost rănit, dar proprietarii rulotelor rămase neatinse se tem că le va veni şi lor rândul. 

Zăpada, un fenomen meteo rar în Los Angeles

Tot la Los Angeles, furtuna a adus şi zăpadă, extrem de rară în oraş. Într-un cartier de la periferie nu mai ninsese cu adevărat din 1989. Iar la altitudini mai mari, stratul de zăpadă acumulat în câteva zile trece de un metru, pe alocuri chiar de doi metri. Serviciile rutiere nu au reuşit încă să cureţe total şoselele, iar ninsoarea şi viscolul au revenit după un scurt interval de vreme frumoasă. Unii turişti veniţi la munte să se bucure de zăpadă au constatat că, aproape, nu mai au cum să plece. 

Aproape 70 de mii de abonaţi din California încă nu aveau energie electrică, dar situaţia era mult mai grea în alt stat american, Michigan, tot în urma unei furtuni de iarnă. Aici, echipele de reparaţii nu au reuşit încă, după patru zile, să înlăture urmările ninsorii şi mai ales ale ploii glaciale care au doborât nu doar ramuri şi copaci, ci şi cabluri electrice. Joi, în momentul de vârf al crizei, aproape 600 de mii de familii erau în întuneric. Iar unele au rămas aşa până acum.

Matt Paul, şef la distribuţie: Ştim cât de neplăcute pot fi întreruperile de curent şi vrem să ştiţi că facem tot ce putem ca să restabilim alimentarea cât mai repede şi cât mai sigur cu putinţă. 

Distribuitorii de energie din Michigan spun că furtuna a însemnat, pentru ei, echivalentul unui uragan. Iar o altă furtună de iarnă este aşteptată chiar astăzi în regiune. Localnicilor li se recomandă să rămână acasă, chiar dacă nu vor avea curent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Furtunile violente au făcut prăpăd în mai multe state din SUA. Zeci de mii de oameni nu mai au curent de patru zile