Antena Meniu Search
x

Galerie foto GALERIE FOTO. 29 de persoane au murit, după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-o râpă adâncă de 200 de metri, în Peru. Şoferul circula cu viteză excesivă

29 de persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite, după ce un autobuz în care se aflau a căzut marţi, într-o râpă adâncă de aproape 200 de metri, după ce şoferul vitezoman a pierdut controlul volanului.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 01.09.2021, 08:04

Autobuzul care transporta 63 de pasageri a căzut într-o râpă în jurul orei locale 4 dimineaţa, în apropierea oraşului Matucana. În rapoartele anchetatorilor se indică faptul că pasagerii cereau insistent şoferului să încetinească. Până în prezent 29 de persoane au fost declarate decedate, iar alte 24 au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din Matucana şi Chosica, transmite Daily Star.

Clinton Presentation Bacilio, un tânăr de 24 de ani care a supravieţuit accidentului a declarat pentru jurnalişti că, după o coliziune iniţială, autobuzul şi-a continuat călătoria penru câţiva metri, apoi s-a prăbuşit. "Îmi amintesc faptul că autobuzul s-a prăbuşit şi a continuat să se mişte. Eu şi prietenul meu am simţit că s-ar putea răsturna şi ne-am agăţat de scaune, în acel moment autobuzul a început să se încline", a declarat tânărul supravieţuitor.

Şoferul circula cu viteză excesivă

Un raport transmis de reprezentanţii pentru Transportul Terestru de Persoane şi Mărfuri arată că ultima transmisie a sistemului GPS al autobuzului indică o viteză excesivă cu care acesta se deplasa. De asemenea, autorităţile au declarat că în luna mai şoferul aceluiaşi autobuz a fost sancţionat pentru că a fost prins circulând cu viteză peste limita normală.

Potrivit legii, limita de viteză pentru autobuzele care transportă pasageri este în Peru de 80 de kilometri/oră. În perioada 1 ianuarie, 30 unie 2021, poliţiştii au aplicat peste 77.500 de sancţiuni cu privire la încălcarea limitei de viteză. În Peru, ste al doilea accident în care este implicat un autobuz, în ultima săptămână, după ce vineri un alt vehicul care transporta muncitori minieri a căzut de asemenea, într-o râpă. Atunci 16 persoane au fost declarate decedate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » GALERIE FOTO. 29 de persoane au murit, după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-o râpă adâncă de 200 de metri, în Peru. Şoferul circula cu viteză excesivă