Antena Meniu Search
x

GALERIE FOTO. China a inaugurat o autostradă subacvatică. Construcția a durat doar 4 ani

Cea mai lungă autostradă subacvatică a fost inaugurată în China, la patru ani de la începerea construcției. Cu o lungime de aproape 11 kilometri, tunelul Taihu trece pe sub un lac din estul țării.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 10:28

Construcția tronsonului Taihu a început în urmă cu patru ani, pe 9 ianuarie 2018, iar acum tunelul este deschis traficului rutier. Potrivit autorităților guvernamentale din Jiangsu, autostrada a costat 1,56 miliarde de dolari, scrie CNN.

Pentru acest proiect de infrastructură s-au folosit două milioane de metri cubi de beton, iar autostrada lată de 17,45 metri, este prevăzută cu şase benzi pe două sensuri de circulaţie. Tavanul este iluminat cu LED-uri special create pentru a preveni oboseala șoferilor.

Tunelul este parte dintr-o structură de 43,9 kilometri, care a fost deschisă publicului pe 30 decembrie 2021 și reprezintă o rută alternativă pentru cei care călătoresc între oraşele Shanghai şi Nanjing.

Tunelul Taihu este cea mai lungă şosea subacvatică din China, însă cea mai lungă autostradă subacvatică din lume este tunelul Ryfast din Norvegia, de peste 14 kilometri, iar cel mai lung tunel săpat sub apă este Canalul Mânecii, cu o lungime de 37,9km. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » GALERIE FOTO. China a inaugurat o autostradă subacvatică. Construcția a durat doar 4 ani