Antena Meniu Search
x

Mircea Geoană, despre retragerea trupelor americane din Germania: "SUA trebuie să-şi raţionalizeze resursele"

NATO îndeamnă la calm. Retragerea trupelor americane din Germania nu indică slăbirea angajamentelor SUA în Europa. Declaraţiile au fost făcute de secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, într-o întâlnire video cu jurnaliştii din România. În faţa unei Rusii tot mai agresive, NATO lucrează la un pachet de măsuri economico- militare pentru descurajarea acţiunilor Moscovei. Dar dă asigurări că nu există ameninţări iminente la adresa niciunui membru NATO.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 23:50

Vezi și
  • Secretarul General Adjunct NATO anunță că nimeni nu trebuie să se îndoiască de deciziile luate de Statele Unite.

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO: Statele Unite trebuie să-şi raţionalizeze resursele şi să le pună acolo unde priorităţile momentului sau ale perioadei la impun. Pe fond, mesajul de angajament şi de statornicie a interesului şi a garanţiilor de securitate militară inclusiv de tip nuclear pe care SUA le oferă aliaţilor europeni sunt, în continuare, extrem de solide. Niciun aliat nu trebuie să se îndoiască despre temeinicia acestui angajament de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mircea Geoană, despre retragerea trupelor americane din Germania: "SUA trebuie să-şi raţionalizeze resursele"