Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Georgia adoptă o lege anti-LGBT şi interzice intervenţiile de schimbare de gen

Georgia interzice paradele şi steagurile LGBT şi impune cenzura filmelor și cărților. Noua lege a stârnit un adevărat val de indignare în rândul activiştilor pentru drepturile omului. 

de Redactia Observator

la 17.09.2024 , 16:47

Georgia adoptă o lege anti-LGBT şi interzice intervenţiile de schimbare de gen Georgia adoptă o lege anti-LGBT şi interzice intervenţiile de schimbare de gen - Profimedia

O nouă lege controversată adoptată în Georgia va interzice paradele și simbolurile LGBT, ceea ce provoacă îngrijorare în rândul activiștilor pentru drepturile omului, scrie Mediafax.

Georgia interzice paradele şi simbolurile LGBT

Parlamentul Georgiei a adoptat marți o lege care impune restricții severe asupra drepturilor LGBT, sub pretextul protejării „valorilor familiei și minorilor”, scrie Reuters.

Articolul continuă după reclamă

Noua lege dă autorităților cadrul legal pentru a interzice evenimentele Pride, afișarea publică a steagului LGBT și impune cenzura filmelor și cărților.

Pe acelaşi subiect

Guvernul condus de partidul Visul Georgian justifică măsurile ca fiind necesare pentru a apăra „standardele morale tradiționale ale țării”, influențate de Biserica Ortodoxă conservatoare.

Legea, care reconfirmă interdicția căsătoriilor între persoane de același sex și interzice intervențiile chirurgicale de schimbare de sex, a fost criticată dur de activiștii LGBT.

Tamara Jakeli, directoarea organizației Tbilisi Pride, a declarat că legea va forța probabil organizația pe care o conduce să se închidă.

Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, un critic acid al guvernului, a spus că va bloca legea, însă partidul Visul Georgian are suficiente locuri în parlament pentru a anula intervenția prezidențială.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Georgia adoptă o lege anti-LGBT şi interzice intervenţiile de schimbare de gen