Antena Meniu Search
x

Germania, în alertă: valul 4 COVID poate ajunge la apogeu de Crăciun. Aproape un milion de nemţi sunt infectaţi

Germania se pregăteşte pentru un scenariu epidemic sumbru în pragul sărbătorilor de iarnă. De Crăciun, al patrulea val COVID ar putea atinge un "vârf îngrijorător", ale cărui efecte vor fi vizibile mai ales în secţiile de Terapie Intensivă, spune ministrul german al Sănătății, Jens Spahn. Autorităţile insistă asupra introducerii obligativităţii vaccinului în majoritatea spaţiilor publice.

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 15:43

Germania se pregăteşte pentru un scenariu epidemic sumbru în pragul sărbătorilor de iarnă
Germania se pregăteşte pentru un scenariu epidemic sumbru în pragul sărbătorilor de iarnă - Profimedia

Joi, guvernul german și șefii statelor federale au convenit că numai cei vaccinați sau persoanele care s-au recuperat recent după COVID-19 ar trebui să aibă acces în restaurante, cinematografe, zone de agrement și o mare parte din magazine. În acest sens, autorităţile au propus introducerea obligativităţii vaccinului din luna februarie. "Ar fi trebuit să manifestăm această consecvență în abordarea problemei persoanelor nevaccinate cu mult timp înainte", a declarat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, potrivit The Guardian.

Criza COVID loveşte secţiile ATI din Germania

Spahn a avertizat că numărul pacienților bolnavi de COVID-19 aflați în secțiile de Terapie Intensivă va "crește semnificativ", peste pragul de 5.000, în următoarele săptămâni și luni. Vineri dimineață, 4.793 de pacienți cu forme grave de COVID-19 ocupau paturile ATI din spitalele nemţeşti, iar aproximativ jumătate dintre aceştia sunt intubați.

Incidenţa COVID în Germania: 442,1 cazuri la 100.000 de locuitori

Institutul Robert Koch (RKI), agenția germană de control al bolilor, a înregistrat o incidenţă națională de 442,1 cazuri la 100.000 de cetățeni în decurs de șapte zile. În ultimele 24 de ore, 390 de pacienți infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în Germania. "Reduceți pe cât mai mult posibil contactele", a îndemnat Jens Spahn. Rata infectărilor a stagnat în ultima săptămână și a înregistrat o uşoară scădere în ultimele 3 zile, însă autorităţile şi oamenii de știință avertizează că aceste cifre nu trebuie să trezească speranţe false.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Germania, în alertă: valul 4 COVID poate ajunge la apogeu de Crăciun. Aproape un milion de nemţi sunt infectaţi