Antena Meniu Search
x

Germania suspendă imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, pe fondul preocupărilor privind apariţia unor cheaguri de sânge

Guvernul german a anunţat că suspendă utilizarea vaccinului coronavirus AstraZeneca, în urma unor noi rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge periculoase în legătură cu vaccinul.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.03.2021, 17:34

Germania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca a fost suspendat în Germania - Profi Media

Vaccinul AstraZeneca, suspendat în Germania

Ministerul Sănătății a declarat că decizia a fost luată ca „măsură de precauție” și la sfatul autorității naționale de reglementare a vaccinurilor din Germania, Institutul Paul Ehrlich, care a solicitat investigarea în continuare a cazurilor respective, potrivit abcnews.go.com.

Într-o declarație, ministerul a declarat că Agenția Europeană a Medicamentului va decide „dacă și cum vor afecta noile informații autorizarea vaccinului”.

Ministerul Sănătății a declarat că cheagurile de sânge raportate implicau anumite vase de sânge cerebrale, dar nu a specificat unde și când au avut loc incidentele. Mai multe alte țări europene au oprit temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca în ultimele zile, pentru a investiga cazurile de cheaguri de sânge care au apărut după vaccinare.

AstraZeneca a spus că nu există motive de îngrijorare cu vaccinul său și că au fost raportate mai puține cazuri de tromboză la cei care au primit vaccinul, decât la populația generală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Germania suspendă imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, pe fondul preocupărilor privind apariţia unor cheaguri de sânge