Meniu LIVE
Search
x

Germania va repatria 22.500 litri de bere din Afganistan. Consumul de alcool este ilegal în statul afgan

Odată cu întoarcerea soldaților din Afganistan, Germania va repatria și 22.500 de litri de bere. Autoritățile locale nu au reușit să vândă băuturile deoarece consumul de alcool este interzis în statul afgan pentru majoritatea cetățenilor.

De Redactia Observator la 08.06.2021, 11:17

Germania a anunțat că va repatria 22.500 de litri de bere de la bazele militare din Afganistan. În ultimele săptămâni, pe măsură ce trupele NATO se retrag din statul afgan, soldaților li s-a interzis să mai consume alcool, pe fondul violențelor tot mai dese, scrie BBC

Autoritățile locale nu au reușit să vândă cantitatea uriașă de bere deoarece, în Afganistan, consumul de alcool este interzis pentru majoritatea cetățenilor. O purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Apărării a anunțat că un transportator civil va prelua sarcina de repatriere a băuturilor. 

Publicația Der Spiegel a transmis, vineri, că din cauza interdicției de a consuma alcool pe fondul creșterii violențelor ca urmare a retragerii trupelor NATO din Afganistan, militarii germani s-au trezit cu un surplus uriaș de alcool. Soldaților li se permite să consume, în mod normal, două doze de bere pe zi.

Peste 60.000 de doze de bere și sute de sticle de vin și șampanie se află la Camp Marmal lângă Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, potrivit publicației germane. 

Germania încă are peste 1.100 de soldați în Afganistan. Aproximativ 59 de militari au murit în statul afgan, de la începutul războiului. 

Preşedintele american Joe Biden a ordonat în aprilie retragerea celor 2.500 de militari rămaşi în Afganistan până la 11 septembrie, la marcarea a 20 de ani de la atentatele teroriste din 2001 care au condus la invazia Afganistanului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Germania va repatria 22.500 litri de bere din Afganistan. Consumul de alcool este ilegal în statul afgan

Breaking News

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO