Antena Meniu Search
x

Germania va testa toate persoanele care vin din ţări cu risc epidemic major

Germania va testa toate persoanele care vin din ţări cu risc epidemic major. Testele vor fi obligatorii și pentru turiștii germani care se întorc acasă din aceste țări.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 27.07.2020, 23:32

Coronavirus Germania
Toți cei care intră în Germania, inclusiv prin vămile terestre, vor fi testați - Profimedia
  • Testele vor fi gratuite.
  • Se efectuează deja teste voluntare pe aeroporturi.

Guvernul Germaniei va introduce teste obligatorii anticoronavirus pentru toate persoanele, inclusiv pentru turiştii germani, care vin din ţări în care se înregistrează rate mari de infectare, informează site-ul N-TV.de, citat de Mediafax.

"Vom introduce teste obligatorii pentru persoanele care se întorc din zone de risc. Vrem să evităm ca persoanele care se întorc în Germania să îi infecteze pe alţii şi să genereze un nou val de infecţii.", a declarat luni seară ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

De câteva zile, în unele aeroporturi din Germania sunt efectuate teste voluntare pentru depistarea coronavirusului. Aceste teste vor deveni obligatorii şi vor fi gratuite.

Lista ţărilor considerate ca prezentând risc epidemic major va fi elaborată de Guvernul Germaniei împreună cu Institutul Robert Koch (RKI) şi va fi actualizată zilnic. Potrivit site-ului N-TV.de, criteriul va fi depăşirea numărului de 50 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Germania va testa toate persoanele care vin din ţări cu risc epidemic major