Antena Meniu Search
x

Gimnastele victime ale doctorului pedofil Larry Nassar vor primi despăgubiri uriașe de la oficialii americani

Sute de gimnaste americane care au suferit abuzuri din partea lui Larry Nassar, fostul medic al lotului naţional de gimnastică, au ajuns luni la un acord judiciar în valoare de 380 milioane dolari cu Federaţia şi comitetul olimpic american pentru a despăgubi victimele.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 16:00

Gimnastele victime ale doctorului pedofil Larry Nassar vor primi despăgubiri uriașe de la statul american
McKayla Maroney și Simone Biles - Getty Images

Detaliile acordului dintre gimnaste, pe de o parte, şi USA Gymnastics (federaţie), Comitetul Olimpic şi Paralimpic american şi asigurătorii acestora, pe de altă parte, au fost făcute cunoscute într-o şedinţă la Tribunalul de Faliment al Districtului statului Indiana, relatează Agerpres

Suma este una dintre cele mai mari la care s-a ajuns vreodată în urma unui acord de acest tip, pentru a despăgubi victimele abuzurilor sexuale şi în acest caz pentru a compensa sute de gimnaste, între care figurează vedete ale acestui sport, precum Simone Biles, McKayla Maroney şi Aly Raisman. Una dintre victimele acestor abuzuri, Rachael Denhollander, a afirmat pe contul său de Twitter că prin acest acord s-a încheiat un "capitol".

Bărbatul care a abuzat sexual zeci de gimnaste americane va muri în închisoare

Fostul medic sportiv Larry Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.

Procesele care i-au fost intentate lui Nassar (54 ani) au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei, care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

Lassar Nassar a activat în perioada 1994-2016 în cadrul Federaţiei americane de gimnastică, al Comitetului Olimpic (USOC) şi al Universităţii de stat din Michigan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Gimnastele victime ale doctorului pedofil Larry Nassar vor primi despăgubiri uriașe de la oficialii americani