Antena Meniu Search
x

Foto Grecia a pus o recompensă de 300.000 de euro pe capetele criminalilor care au ucis-o pe studenta britanică Caroline Crouch, în fața copilului ei

Guvernul grec a pus o recompensă de 300.000 de euro pentru informații ce vor duce la prinderea criminalilor care ucis-o pe studenta britanică Caroline Crouch, strangulată în fața bebelușului ei, în timp ce soțul era legat de un scaun. Crima care a îngrozit Grecia a avut loc într-o suburbie din capitala Atena.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.05.2021, 11:08

  • Recompensa este una neobișnuit de mare pentru Grecia. Potrivit postului de televiziune ERT, au fost doar patru astfel de cazuri în trecut, atunci când autoritățile au încercat să găsească suspecți de terorism sau criminali periculoși
  • Ordinul a fost semnat de ministrul Protecției Cetățenilor, Michalis Chrisochoidis, și ministrului de Finanțe Theodoros Skylakakis

Anunțul privind recompensa a fost făcut imediat după uciderea tinerei în vârstă de 20 de ani. Soțul ei, Babis Anagnostopoulos, fusese legat de un scaun imediat după ce tâlharii au intrat în casă. Aceștia au ucis și câinele familiei, într-un exces de brutalitate care a cutremurat Republica Elenă și a ajuns pe prima pagină a marilor publicații britanice și grecești. "Suntem cu toții afectați, eu personal sunt afectat", a declarat Michalis Chrisochoidis, ministrul responsabil de protecția cetățenilor, echivalentul ministrului de Interne din România. "Rareori întâlnim asemenea brutalitate în Grecia", a declarat acesta, potrivit The Guardian.

Presa elenă relatează că Babis Anagnostopoulos, pilot de elicopter, a fost forțat să asculte în timp ce soția lui plângea și țipa după ajutor, înainte de a se elibera singur și de a alerta autoritățile. Caroline Crouch ar fi fost torturată o oră, timp în care tâlharii au încercat să o convingă să le spună unde ține banii și bijuteriile.

Cum s-a petrecut crima care a zguduit Grecia. Femeie ucisă cu sălbăticie în fața propriului copil

Tânără de doar 20 de ani a fost torturată şi ucisă în chinuri cumplite, sub ochii fiicei sale de doar 11 luni, în timpul unei spargeri în locuinţa familiei din Grecia. Caroline Crouch a fost bătută şi strangulată de mai mulţi hoţi, în locuinţa pe care o împărţea cu soțul său, Babis Anagnostopoulos, în vârstă de 33 de ani, în suburbia Glyka Nera din Atena, marți dimineaţă.

Potrivit anchetatorilor, trei indivizi, dintre care unii înarmaţi cu pistoale, au pătruns în casa familiei în jurul orei 5 dimineața, în timp ce un al patrulea stătea de pază afară.

Cei trei au ucis câinele familiei, l-au legat pe Babis, apoi au torturat-o pe Caroline timp de o oră în încercarea de a o face să dezvăluie unde îşi ţineau obiectele de valoare. În final a sfârşit ucisă, sugrumată de unul dintre ei. Atacatorii au luat bijuterii în valoare de 21.500 de lire sterline, 13.000 de lire sterline în numerar și au fugit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Grecia a pus o recompensă de 300.000 de euro pe capetele criminalilor care au ucis-o pe studenta britanică Caroline Crouch, în fața copilului ei