Grindina cât pumnul a spulberat geamurile maşinilor şi a distrus case şi magazine, în Texas

De Redactia Observator.
Publicat: 01.05.2021, 08:53.
Actualizat: 01.05.2021, 10:17

Mai multe furtuni cu grindină au făcut ravagii în Texas. Bucăţile de gheaţă au avut şi 10 centimetri, în diametru. Grindina a spulberat geamurile maşinilor şi a distrus case şi magazine în mai multe oraşe.

Locuitorii s-au trezit cu geamurile sparte, deoarece, din cauza vântului, traiectoria bucăţilor de gheaţă a devenit haotică. Din primele estimări ale autorităţilor, pagubele ar putea depăşi un miliard de dolari. Furtuni similare au fost înregistrate şi în statul vecin, Oklahoma.

“La început ni s-a părut un atmosferă fantastică, dar apoi am auzit un zgomot puternic și am simțit cum casa s-a cutremurat puțin sub greutatea grindinei”, a declarat, pentru CNN, o localnică din orașul Hondo, Texas. “Grindina avea atât de multă forță”.

Citește și:

"Daunele cauzate de grindina de ieri ar putea deveni încă un dezastru meteo de miliarde de dolari pentru SUA", a declarat meteorologul Dave Hennen. "Acesta ar putea fi al doilea dezastru de miliarde de dolari din acest an în Texas, după înghețul din februarie".

"De multe ori, furtunile au impact asupra mai multor zone rurale din această parte a țării, dar în acest caz cea mai mare grindină a vizat zone mari populate precum San Antonio, Forth Worth și Oklahoma City, astfel încât mai multe proprietăți au fost deteriorate", a adăugat Hennen.

O altă furtună severă a produs grindină semnificativă în zona Norman, Oklahoma. Acolo au fost raportate bucăți de gheață de mărimea mingilor de baseball.

Pe lângă grindina dăunătoare, furtunile au produs și rafale puternice și câteva posibile tornade.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.