Antena Meniu Search
x

O bunică și cei trei nepoți au murit într-un incendiu. Femeia încercase să încălzească locuința, în urma penei de curent din Texas

Tragedie într-o familie din Texas. O bunică și cei trei nepoți au murit într-un incendiu, după ce femeia a încercat să-și încălzească locuința în urma furtunilor de zăpadă care au devastat statul american. Fiica bătrânei a scăpat cu viață.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 22.02.2021, 11:31

Bunica și cei trei nepoți
Bunica și cei trei nepoți - Arhiva familiei
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Milioane de americani au fost privaţi de electricitate, în urma unui val de frig intens. Printre aceștia, și Loan Le. Femeia a încercat să încălzească locuința, făcând focul în șemineu, apoi a început să se joace cu cei trei nepoți, Olivia, Edison și Colette, scrie CNN

“Mi-am trimis copiii la somn, iar a doua zi m-am trezit în spital”, povestește fiica femeii. 

Femeia nu știe cum a izbucnit incendiul, însă își amintește că se afla la parter, iar flăcările au împiedicat-o să urce în camerele copiilor pentru a-I salva. 

“Stăteam la parter și am început să țip după ei, sperând că îi voi vedea ieșind din camere, pentru a evacua locuința”. “Îmi amintesc doar că era foarte întuneric și auzeam cum totul se prăbușește în jurul meu”, povestește Nguyen, mama celor trei copii. 

Un oficial local a declarat, pentru CNN, că pompierii au fost nevoiți să o țină pe femeie pentru a nu fugi în casa mistuită de flăcări. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră. 

“Familia a anunțat pe rețelele sociale că va folosi șemineul pentru a încălzi locuința. Nu putem fi siguri că asta a fost cauza incendiului. Deocamdată nu știm nimic”.

Femeia a suferit arsuri la nivelul mâinilor, însă cei trei copii ai săi, alături de bunica lor, au ars de vii. 

Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Texas

Preşedintele american Joee Biden a declarat, sâmbătă, stare de dezastru major în Texas şi a cerut agenţiilor federale să identifice resurse suplimentare pentru zonele afectate de furtuni de zăpadă şi de frigul intens.

Statul Texas şi alte regiuni ale SUA sunt afectate de câteva zile de furtuni de zăpadă extreme şi de un val de frig intens care au făcut ca milioane de oameni să rămână fără căldură şi fără curent electric. Multe gospodării au rămas şi fără apă.

Au murit din cauza problemelor cauzate de vreme cel puţin 69 de persoane.

Ca urmare a declarării stării de dezastru major, cei din zona afectată pot beneficia, între altele, de granturi pentru cazare temporară şi pentru reparaţii şi de împrumuturi pentru acoperirea daunelor la proprietăţi neasigurate.

Joe Biden a declarat vineri să speră să facă o deplasare în Texas săptămâna viitoare, însă nu vrea ca prezenţa sa şi a celor care îl însoţesc să reprezinte o povară în contextul eforturilor din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O bunică și cei trei nepoți au murit într-un incendiu. Femeia încercase să încălzească locuința, în urma penei de curent din Texas