Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Gripa aviară care s-a răspândit la vaci ar putea afecta şi oamenii. Patru persoane au fost deja infectate în SUA

Avertisment de sănătate în Statele Unite! Oamenii de ştiinţă au descoperit că virusul care provoacă gripa aviară a suferit mutaţii, iar boală ce afectează de cele mai multe ori păsările, a început să se răspândească la bovine.

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 14:09

Mutaţia a fost găsită în peste 100 de ferme americane. Cercetătorii trag un semnal de alarmă şi spun că virusul s-ar putea răspândi acum şi la oameni. Până acum, patru persoane ce lucrează cu bovine au fost infectate. Din fericire, simptomele sunt uşoare, iar virusul nu s-a răspândit şi la alţi oameni. 

Oamenii de ştiinţă care urmăresc răspândirea gripei aviare sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de faptul că lacunele în monitorizare îi pot ţine cu câţiva paşi în urma momentului izbucnirii unei noi pandemii, potrivit interviurilor Reuters cu mai mult de o duzină de experţi importanţi.

Infecţii au fost depistate şi la alte mamifere

Vezi și

Mulţi dintre aceştia monitorizează noul subtip de gripă aviară H5N1 la păsările migratoare din 2020. Dar răspândirea virusului semnalează o schimbare care ar putea face aduce virusul mai aproape de a deveni transmisibil între oameni. Infecţii au fost depistate şi la alte mamifere, de la alpaca la pisici de casă.

"Pare aproape ca o pandemie care se desfăşoară cu încetinitorul", a declarat Scott Hensley, profesor de microbiologie la Universitatea din Pennsylvania. "În acest moment, ameninţarea este destul de scăzută. dar asta s-ar putea schimba într-o clipă", avertizează el.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Gripa aviară care s-a răspândit la vaci ar putea afecta şi oamenii. Patru persoane au fost deja infectate în SUA