Antena Meniu Search
x

"Am făcut o greșeală". Premierul Serbiei propune ca măştile de protecţie să fie purtate şi în aer liber

Ana Brnabic, premierul Serbiei, a sugerat ca măştile de protecţie să obligatorii şi în spaţii deschise, precizând că Guvernul a greşit, atunci când a luat decizia relaxării măsurilor de relaxare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.07.2020, 20:36

Premieul sârb a propus purtarea măştilor în aer liber - Zuma Press / Xinhua via Hepta
  • Ministrul Serbiei susţine că a făcut o greşeală slăbind restricţiile
  • Brnabic propune ca măştile să fie obligatorii şi în aer liber

"Am făcut o greșeală. Nu am fugit niciodată de faptul că atunci când am făcut o greșeală să spun că am făcut-o. Însă, greşeala nu a fost a noastră, pentru că noi personal am fi ştiut ceva despre acel virus și că am fi prezis ceva. Acestea erau previziuni la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, la nivelul Europei și chiar la nivelul întregii lumi. Nimeni nu se aștepta că virusul se va comporta (așa cum s-a întâmplat) și că vom avea din nou o astfel de situație în timpul verii. Nu numai în Serbia, ci în întreaga Europă", a spus Ana Brnabic, citată de AP.

Premierul sârb a sugerat ca măştile de protecţie să fie obligatorii pe întreg teritoriul Serbiei, chiar şi în aer liber.

"Aș sugera că măștile ar trebui să fie obligatorii pe întreg teritoriul Serbiei, indiferent dacă avem o situație de urgență sau nu. Cu siguranță în spațiile interioare, dar și de această dată în aer liber", a precizat premierul sârb, în cadrul reuniunii echipei de criză.

Serbia a raportat luni 279 de cazuri noi de coronavirus și încă 12 decese.

Serbia a înregistrat o creștere a cazurilor de coronavirus imediat după relaxarea restricţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Am făcut o greșeală". Premierul Serbiei propune ca măştile de protecţie să fie purtate şi în aer liber