Antena Meniu Search
x

"Guvernarea mondială a eșuat", declară premierul Modi la summitul G20 din New Delhi. India vrea să-și cimenteze poziția la masa marilor puteri globale

Instituţiile multilaterale "au eşuat" în a face faţă provocărilor urgente cu care se confruntă lumea, a declarat prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat, în deschiderea unei reuniuni a G20 la New Delhi.

de Redactia Observator

la 02.03.2023, 10:54

"Guvernarea mondială a eșuat", a declarat premierul Modi la summitul G20 din New Delhi. India vrea să-și cimenteze poziția la masa marilor puteri globale
"Guvernarea mondială a eșuat", a declarat premierul Modi la summitul G20 din New Delhi. India vrea să-și cimenteze poziția la masa marilor puteri globale - Profimedia Images

"Trebuie să recunoaştem că multilateralismul este astăzi în criză", a subliniat Modi într-o declaraţie preînregistrată, în deschiderea unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor G20. "Experienţa acestor ultimi ani - criza financiară, schimbarea climatică, pandemia, terorismul şi războiul - arată clar că guvernarea mondială a eşuat", a continuat Modi.

Invazia rusă asupra Ucrainei ar urma să domine reuniunea miniştilor de externe ai principalelor puteri mondiale, a admis miercuri în faţa presei secretarul de stat indian pentru afaceri externe Shri Vinay Kwatra.

În septembrie, premierul indian i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin că "nu este vremea pentru război", afirmaţii percepute la acea dată drept o critică la adresa intervenţiei militare a Moscovei în Ucraina. Joi, Modi i-a îndemnat cu ardoare pe delegaţi să lucreze la o înţelegere şi să depăşească divergenţele. 

Pe măsură ce New Delhi jonglează cu dibăcie între Rusia și Occident, Modi, spun analiștii, a devenit liderul curtat de toate părțile, reușind să cimenteze poziția Indiei la masa marilor puteri globale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » "Guvernarea mondială a eșuat", declară premierul Modi la summitul G20 din New Delhi. India vrea să-și cimenteze poziția la masa marilor puteri globale