Antena Meniu Search
x

Guvernul britanic vrea să taie alocaţiile pentru copiii străinilor care vor veni în regat începând de miercuri. Ce se va întâmpla cu europenii aflaţi deja în Marea Britanie

Trei milioane de migranţi, cetăţeni ai UE, care trăiesc în Marea Britanie, ar putea să îşi păstreze beneficiile sociale, după Brexit. Aceştia vor continua să primească alocaţii pentru copii lor şi după 29 martie, data când se va demara procedura de ieşire din Uniune a britnaicilor.

Trei milioane de migranţi, cetăţeni ai UE, care trăiesc în Marea Britanie, ar putea să îşi păstreze beneficiile sociale, după Brexit. Aceştia vor continua să primească alocaţii pentru copii lor şi după 29 martie, data când se va demara procedura de ieşire din Uniune a britanicilor.

Un document care circulă la Ministerul Ieşirii din Uniunea Europeană (Department for Exiting the European Union), recomandă ca cei trei milioane de cetăţeni UE care trăiesc şi muncesc legal acum în Marea Britanie să continue să primească alocaţii şi beneficii pentru copiii lor, astfel urmând să fie protejaţi cetăţenii britanici care au rezidenţă în UE.

În acest moment, dacă un părinte lucrează legal în Marea Britanie, el primeşte alocaţii şi beneficii pentru copiii săi, chiar dacă aceştia au domiciliul într-o ţară UE. Theresa May a promis că după anunţul de meircuri, care declanşează practic Brexit-ul, aceste alocaţii vor fi stopate.

Acum, se sugerează ca doar cetăţenii UE care vor veni în Marea Britanie după data de 29 martie să nu beneficieze de aceste beneficii.

CITEŞTE ŞI: Ce trebuie să facă românii, dacă vor să rămână în UE şi după brexit

Informaţia a apărut în presa de la Londra, fără să fie confirmată sau infirmată de Guvern. Miercuri, 29 martie, urmează ca Theresa May să declaşeze oficial Brexit, un proces care va dura doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Guvernul britanic vrea să taie alocaţiile pentru copiii străinilor care vor veni în regat începând de miercuri. Ce se va întâmpla cu europenii aflaţi deja în Marea Britanie