Antena Meniu Search
x

Guvernul Germaniei ridică restricțiile pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19

Guvernul Germaniei a convenit marți să reducă restricțiile impuse persoanelor care sunt complet vaccinate sau care s-au recuperat după infecția cu Covid-19, a anunțat ministrul Justiției Christine Lambrecht, în primul pas către restabilirea drepturilor cetățenilor în pandemie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.05.2021, 22:31

Germania ridică restricțiile pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19
Germania ridică restricțiile pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19 - Profimedia Images imagine ilustrativa
  • Măsurile de relaxare ar putea intra în vigoare în weekend.
  • Cu toate acestea, persoanelor vaccinate li se va cere să poarte măști de față și să respecte regulile de distanțare socială.

Lambrecht a spus că restricțiile, impuse pentru a limita numărul de infectări și pentru a preveni suprasolicitarea sistemului de sănătate, trebuie să fie relaxate atunci când nu mai sunt justificate.

Aproximativ 8% din populația Germaniei este imunizată la Covid-19

„Dacă riscul de transmitere a virusului este mult redus la persoanele complet vaccinate și recuperate după boală, atunci acest fapt trebuie să se reflecte în noile măsuri. Acum implementăm aceste relaxări”, a spus Lambrecht, potrivit Reuters.

Aproximativ 8% din populația Germaniei a primit două doze de vaccin și mai mult de 28% doar prima doză. Odată cu creșterea ritmului vaccinărilor și scăderea infecțiilor, guvernul speră că măsurile de blocare în vigoare începând cu noiembrie vor fi ridicate în curând.

Pe acelaşi subiect

Relaxarea ar putea intra în vigoare în weekend

Decretul, care acum trebuie aprobat de camera inferioară și superioară a Parlamentului, ar putea intra în vigoare în weekend, a spus Lambrecht.

Conform modificărilor, persoanele complet vaccinate sau care s-au recuperat după COVID-19 nu vor mai trebui să facă un test negativ pentru a merge la cumpărături, la coafor sau pentru a vizita atracțiile turistice. De asemenea, măsura restricțiilor pe timp de noapte nu se va mai aplica pentru ei și vor putea să desfășoare întâlniri în privat cu număr mai mare de persoane.

Purtarea măștii și distanțarea rămân valabile

Cu toate acestea, persoanelor vaccinate li se va cere să poarte măști de față și să respecte regulile de distanțare socială.

Acordarea de libertăți speciale celor vaccinați este o problemă spinoasă, unii temându-se că ar putea duce la tensiuni sociale într-un moment în care nu toată lumea a avut ocazia să se vaccineze, precum și să îngreuneze regiunile să impună restricțiile.

Alții spun că restricțiile relaxate ar putea acționa ca un stimulent pentru vaccinare. Aproximativ 72% dintre germani spun că vor să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit ultimului sondaj al Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Guvernul Germaniei ridică restricțiile pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19