Antena Meniu Search
x

Hamas a lansat, noaptea trecută, cel mai mare tir de rachete asupra Israelului, de la începutul conflictului. Resturi au căzut peste populaţie

Război Israel - Hamas. Un val masiv de rachete a fost lansat seara trecută asupra Israelului. Este cel mai mare atac de la începutul conflictului, adică din 7 octombrie. Avem un bilanţ inţial al victimelor care anunţă cel puţin 5 răniţi. Rachetele au fost lansate dinspre Gaza, iar atacul a fost revendicat de Hamas.  

de Redactia Observator

la 25.10.2023, 12:49

Vezi și

Seara trecută a fost un atac masiv asupra Israelului venit dinspre Fâşia Gaza. Au fost vizate inclusiv zone urbane din Tel Aviv şi împrejurimi. Toate rachetele au fost interceptate, însă resturi au căzut peste populaţie, iar cinci oameni au fost răniţi. 

Astăzi, pentru prima dată de la reizbucnirea războiului, teritoriul Israelului a fost atacat dinspre Siria. Două rachete au fost lansate spre nordul ţării, dar au fost interceptate de Iron Dome. În replică, Israelul a răspuns cu un raid de rachete spre poziţiile de unde s-a tras, opt soldaţi sirieni ar fi fost ucişi. 

Între timp la Beirut se ţine un summit, numit de Israel "al teroriştilor", cu membrii Hamas, Hezbollah şi ai Jihadului Islamic Palestinian. Deocamdată nu se mai ştie nimic despre soarta ostaticilor. În Fâşia Gaza, situaţia este disperată pentru sute de mii de refugiaţi. Numărul ajutoarelor venite dinspre Egipt este insuficient pentru acoperirea tuturor nevoilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Hamas a lansat, noaptea trecută, cel mai mare tir de rachete asupra Israelului, de la începutul conflictului. Resturi au căzut peste populaţie