Antena Meniu Search
x

Video Erdogan şi Scholz vor să pună capăt ostilităților din Gaza. Liderul turc, discurs dur la adresa Israelului: "De ce nu luați atitudine?"

Război Israel - Hamas. Cel mai recent bilanţ al morţilor din Gaza vorbeşte despre 12.000 de morți, dintre care 5.000 sunt copii, spun oficialii Hamas. Marile spitale au rămas fără combustibil pentru generatoare şi nu mai pot opera sau ajuta pacienţii în stare gravă. Preşedintele Turciei a adresat ieri cuvinte grele Israelului, în cadrul unei vizite oficiale la Berlin. În timpul acesta, oamenii desfăşoară proteste de amploare peste tot în lume. Vă avertizăm urmează detalii cu un puternic impact emoţional! 

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 08:51

Vezi și

Trupele israeliene sunt hotărâte să avanseze inclusiv în sudul Gaza şi ameninţă că vor ataca oriunde văd că există terorişti Hamas. Bilanţul anunţat a crescut semnificativ. Un oficial ONU a declarat că activitatea agenției pentru refugiații palestinieni în Gaza a devenit o misiune soră cu imposibilul.

Nathalie Boucly, oficial ONU: Nu putem oferi ajutor îndeajuns oamenilor la care ajungem. Stocurile noastre de combustibil sunt aproape epuizate. Astfel, capacitatea noastră de a lucra și de a ne îndeplini mandatul este amenințată.

Întâlnire între Recep Erdogan şi Olaf Scholz

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan a aterizat ieri după-amiază la Berlin, unde s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz. Ore bune, cei doi oficiali au promis să își unească eforturile pentru a pune capăt ostilităților israeliene din regiunea devastată de război. Erdogan şi-a exprimat revolta faţă de acţiunile Israelului asupra Fâşiei Gaza.

Pe acelaşi subiect

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: A ucis Israelul mii de palestinieni? A distrus spitale? Da. Lovește lăcașuri de cult; lovește biserici. În calitate de musulman, nu accept acest lucru. În calitate de creștin, acceptați ca bisericile să fie lovite? De ce nu luați atitudine împotriva acestui lucru?

Spitalul Al-Shifa, asediat de trei zile de trupele israeliene

Nicio parte a Fâșiei Gaza nu a fost scutită de bombardamente. Spitale, şcoli şi moschei au fost bombardate în întreaga enclavă. Sunt imaginile disperării de la spitalul Al-Shifa, asediat de trei zile de trupele israeliene. Zeci de bebeluşi prematuri, a căror viaţă atârnă de un fir de aţă, sunt mutaţi dintr-un pavilion în altul, prin curte, deşi toţi ar trebui să fie în incubatoare. Spitalul nu mai are însă de niciunele nici pentru ei, nici pentru ceilalţi pacienţi care se zbat între viaţă şi moarte.

Doctor: Aceste incubatoare sunt ca un pântece artificial. Și pentru că nu există energie electrică care să le încălzească, să le ofere oxigen, să le dea mâncare, sunt ţinuţi ca nişte şoricei în aceste pătuţuri, unde sincer, fie vor muri sau vor rămâne cu afecţiuni pe termen lung.  

Israelienii au identificat mai multe locaţii subterane

Soldaţii continuă să opereze lângă cel mai mare spital din Gaza, Al Shifa.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Continuăm să intensificăm activitatea operațională la spitalul Shifa pentru a localiza infrastructura subterană. Astăzi am identificat mai multe locaţii subterane. Colectăm toate informațiile despre răpiri și cei răpiți. 

Noa Marciano avea 19 ani. Fata era soldat şi fusese răpită de teroriştii Hamas, încă din prima zi de război. Tânăra a fost ținută ostatică și mai apoi executată de Hamas în Gaza. Mama ei a înmormântat-o ieri. 

Mama lui Noa Marciano: Patruzeci de zile te-am căutat sub fiecare piatră. Am căutat pe fiecare cărare și ne-am urcat în fiecare copac. Și astăzi, am pierdut totul. Iartă-ne că nu am reușit. Ne cerem iertare pentru că nu am ajuns la tine.

Ca în fiecare weekend, în toată lumea au loc manifestaţii pro-palestina. La New York, lumea a cerut Israelului încetarea ostiliăţilor. Armata israeliană a anunţat că ofensiva intră într-o nouă fază şi le-a cerut acum şi locuitorilor din sud să se pună la adăpost. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Erdogan şi Scholz vor să pună capăt ostilităților din Gaza. Liderul turc, discurs dur la adresa Israelului: "De ce nu luați atitudine?"