Antena Meniu Search
x

Video Haos de nedescris în aeroporturi, după ce Lufthansa a anulat mai multe zboruri. Pasagerii, ca refugiații: dorm pe jos sau pe trollere

Cine vrea să zboare în Europa în perioada sărbătorilor, trebuie să se înarmeze cu răbdare. Pe marile aeroporturi din Germania, sute de oameni, printre care şi mulţi români, aşteaptă cu orele îmbarcarea. Campioanele României la handbal feminin au rămas blocate în Norvegia, după ce zborul Oslo-Munchen-Bucureşti a fost anulat. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 19.12.2022, 13:59

Vezi și

După un meci intens în Norvegia, campioanele României la handbal nu se mai pot întoarce acasă. Compania aeriană Lufthansa a anulat în ultimul moment cursa. Echipa speră ca mâine să găsească un avion spre ţară, doar că nu mai există nicio certitudine. 

Haos pe aeroportul din Munchen

Pe aeroportul din Munchen, unul dintre cele mai mari din Germania, e un haos de nedescris. Călătorii stau claie peste grămadă, nervoşi, obosiţi şi cu bagajele la purtător. Ore în şir aşteaptă o veste despre îmbarcare.

Călător: Stau aici de cinci ore. Coada a început cu 60-70 de metri mai în spate. 

Pe acelaşi subiect

Pe reţelele sociale, imaginile arată amploarea dezastrului: terminalele au devenit neîncăpătoare, iar cei mai obsosiţi ajung să doarmă pe jos sau pe trollere.

Călător: E jenant că nu mai primim de aici nicio informaţie. 

Cei care au răsuflat uşuraţi că au reuşit, într-un final, să ajungă la destinaţie, au avut însă altă surpriză neplăcută: li s-au pierdut bagajele. Acelaşi scenariu se repetă pe mai toate aeroportuirle importante din Germania după ce compania Lufthansa a anulat toate cursele din cauza lipsei de personal şi a îmbolnăvirilor frecvente din acest sezon. În plus, problemele provocate de ninsoare şi fenomenul frozen rain ţin la sol avioanele. 

Codul roşu de vreme rea se extinde în toată Germania. Sunt aşteptate ploi îngheţate, lapoviţă, ninsori puternice şi temperaturi greu de suportat. Cehia şi Slovacia sunt sub cod portocaliu de vreme rea, iar Franţa se va confrunta atât cu valul de frig, cât şi cu inundaţiile.

Nebunie este şi în Regat, atât din cauza vremii cât şi a grevelor

Pe aeroportul din Gatwick, Tony, un băieţel de 8 ani, căruia i-au fost amputate ambele picioare, a trebuit să aştepte ore întregi ca scaunul cu rotile să îi fie returnat de personal. 

Paula Hudgell, mama adoptivă a lui Tony: Nu am putut părăsi aeroportul pentru că nu aveam scaunul cu rotile lui Tony. A trebuit să stăm pe podea, nu erau scaune, a fost absolut îngrozitor.

Localnic: Într-un oraș ca Londra, este cu adevărat deranjant, incredibil de deranjant pentru comunitate.

Sindicatele londoneze ameninţă cu greve până în luna ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Haos de nedescris în aeroporturi, după ce Lufthansa a anulat mai multe zboruri. Pasagerii, ca refugiații: dorm pe jos sau pe trollere