Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hezbollah acuză Israelul că folosește trupele ONU ca "scut uman". Se pregătesc operațiuni militare pe coasta libaneză

Hezbollah a acuzat Israelul că folosește forțele de menținere a păcii ONU ca scut uman în sudul Libanului. Asta în timp ce Israelul anunţă că va lansa „în curând” operațiuni militare pe coasta libaneză. 

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 22:53

Hezbollah acuză Israelul că folosește trupele ONU ca „scut uman”. Se pregătesc operațiuni militare pe coasta libaneză - Profimedia

Luptătorii Hezbollah susțin că au observat duminică „mișcarea neobișnuită” a militarilor israelieni care se deplasau în spatele unei forțe a ONU în Liban (UNIFIL), la periferia orașului de graniță Maroun al-Ras, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Hezbollah a spus că a instruit trupele sale să nu se angajeze „pentru a nu pune în pericol viața membrilor forțelor internaționale”. „Inamicul israelian încearcă să folosească forțele internaționale UNIFIL ca scuturi umane pentru a-și acoperi eșecul”, a adăugat Hezbolahh.

UNIFIL a declarat că este „profund îngrijorată” de poziția trupelor israeliene în apropierea unuia dintre posturile sale de menținere a păcii din sudul Libanului. În zonă se află trupe irlandeze care sunt blocate în avanpost de câteva zile din cauza luptelor dintre Hezbollah și IDF.ţ

Articolul continuă după reclamă

Operațiuni militare pe coasta libaneză

Pe acelaşi subiect

Armata israeliană anunță că va lansa în curând operațiuni pe coasta de sud a Libanului. Localnicii au fost îndemnați să părăsească zonele vizate de israelieni.

Armata israeliană IDF i-a avertizat pe rezidenți să stea departe de plajele de la sud de râul Awali. De asemenea, pescarilor li s-a spus să stea departe de zona care se întinde pe o distanță de 36 de mile.

Armata nu a specificat ce operațiuni vor fi efectuate, dar purtătorul de cuvânt Avichay Adraee a spus că ignorarea ordinului ar reprezenta „un pericol pentru viețile localnicilor”, potrivit Sky News.

De asemenea, armata a închis accesul la mai multe orașe din nord-vestul Israelului după o „evaluare a securității”.

Shlomi, Rosh Hanikra, Hanita, Arab al-Aramshe și Adamit se află acum în zone militare închise de-a lungul graniței cu Libanul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri externe » Hezbollah acuză Israelul că folosește trupele ONU ca "scut uman". Se pregătesc operațiuni militare pe coasta libaneză