Antena Meniu Search
x

Hoții români au băgat spaima în locuitorii unei regiuni din Belgia, comițând peste 100 de furturi

Hoţii români au speriat Belgia. Mii de familii au fost terorizate de o bandă de infractori care a spart peste o sută de locuinţe. Tâlharii au luat tot ce au găsit în gospodării, de la motociclete şi până la undiţe. Profitul a fost pe măsură, jumătate de milion de euro, iar planul românilor care au speriat Vestul a fost atât de bun, încât poliţiştii belgieni au avut nevoie de patru ani şi de ajutorul ofiţerilor din România ca să îi prindă pe infractori.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 11.09.2020, 21:27

Vezi și
  • Hoții români au obținut un profit de circa 500.000 de euro.

Drujbe, maşini de tuns iarba, undiţe sau motoare de bărci. Nu sunt la fel de profitabile precum bijuteriile de lux, dar o bandă de hoţi români a reuşit să câştige peste 500.000 de euro din aceste furtişaguri. 

O întreagă regiune din estul Belgiei a fost terorizată de bandiţii români. Nu le-a scăpat nicio casă. 

Polițist belgian: Locuitorii au fost foarte neliniştiţi. S-au speriat foarte tare. Era o frecvenţă foarte mare a faptelor şi, în al doilea rând, pentru că faptele erau comise în lunile cu mai puţină lumină, în special în lunile de iarnă. Din păcate există o anumită frecvenţă. Se remarcă cetăţenii români.

Românii aveau un plan bine pus la cale. Plecau de la noi cu propriile maşini, iar odată ce ajungeau la graniţa dintre Germania şi Belgia primeau o mână de ajutor. 

Emil Tudor, Poliţia Română: Pe teritoriul Germaniei beneficiau de suportul unor persoane, evident cetățeni români, care le asigurau cazare și suport logistic. Beneficiau de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Belgiei cu care se deplasau pentru a nu atrage atenția.

De fiecare dată, hoţii români spărgeau case în care ştiau că nu se află proprietarii. Aflau asta după ce discutau la telefon chiar cu victimele. Le găseau numerele de telefon pe site-uri de vânzări şi spuneau că sunt interesaţi să le cumpere produsele. Odată ce oamenii le dezvăluiau adresa şi recunoşteau că sunt plecaţi din localitate, era doar o chestiune de ore până la spargere. 

Hoții puneau produsele furate în dube chiar înaintea graniței cu Germania. Erau atât de bine ascunse, încât polițiștii de frontieră nu aveau nicio suspiciune. De aici, următoarea oprire era România, unde infractorii vindeau produsele.

Cele mai valoroase capturi erau ATV-urile sau motocicletele enduro pe care hoţii le vindeau imediat în România. Câştigau bani frumoşi şi de pe urma undiţelor sau a bicicletelor furate.

Fiind de calitate, primeau chiar şi 1.000 de euro pentru fiecare în parte. La percheziţii, poliţiştii nu au mai găsit toate obiectele furate în ultimii patru ani. Produsele pe care hoţii nu au reuşit să le vândă vor ajunge înapoi în Belgia, la proprietarii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Hoții români au băgat spaima în locuitorii unei regiuni din Belgia, comițând peste 100 de furturi