Antena Meniu Search
x

Video Humvee-uri şi blindate, blocate în noroiul din Ucraina după primele ninsori. Soldaţii "înoată" în nămol până la genunchi

Război în Ucraina. Războiul din Ucraina a ajuns în cea cea de-a 636-zi. SUA a anunţat că va acorda Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 100 de milioane de dolari, dar acest lucru s-ar putea să nu conteze în condiţiile în care Ucraina a venit iarna.

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 16:13

Vezi și

Vremea rea a transformat câmpul de luptă în "nisipuri mişcătoare" în care rămân blocate echipamente militare şi trupe deopotrivă. Mai multe clipuri postate pe Twitter arată cum în zona Robotîne armata ucraineană întâmpină probleme serioase.

Cel mai probabil, intensitatea luptelor va scădea

Un Humvee a rămas blocat într-o baltă uriaşă, un BMC Kirpi turcesc de transport trupe a rămas împotmolit în noroi, iar soldaţii care au coborât din el au intrat în nămol până la genunchi. Potrivit specialiştilor militari toate echipamentele militare trimise de Occident în Ucraina au aceleaşi probleme: nu sunt făcute să funcţioneze în asemenea condiţii meteorologice şi pe un asemenea teren.

Analiştii militari sunt de părere că odată cu venirea sezonului rece, campania militară din acest an se poate consideră încheiată. Aceleaşi probleme pe care le au ucrainenii, le au şi ruşii, astfel că este de aşteptat ca intensitatea confruntărilor dintre cele două armate să scadă în perioada următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Humvee-uri şi blindate, blocate în noroiul din Ucraina după primele ninsori. Soldaţii "înoată" în nămol până la genunchi