Antena Meniu Search
x

Video Hunter Biden, pus sub acuzare. Fiul preşedintelui SUA a cheltuit bani pe droguri, femei şi maşini în loc să-şi plătească taxele

Hunter Biden, fiul președintelui american, a fost pus oficial sub acuzare în California, pentru evaziune fiscală, nedeclararea și neplata impozitelor și depunere a unor declarațiilor fiscale false. Este acuzat că nu și-a declarat corect venituri de peste opt milioane de dolari din străinătate, inclusiv din China și Ucraina, prejudiciul fiind de 1,4 milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 21:27

Vezi și

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a fost inculpat joi pentru a doua oară la nivel federal, de data aceasta pentru evaziune fiscală, relatează Reuters şi AFP. Hunter Biden, în vârsta de 53 de ani, "a fost implicat într-o schemă pentru a nu plăti cel puţin 1,4 milioane de dolari în declaraţiile sale fiscale federale" între 2016 şi 2019, potrivit procurorului special responsabil cu ancheta.

Hunter Biden a cheltuit banii pe droguri, femei, maşini şi haine de lux

El "a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant în loc să-şi plătească taxele", se arată în documentul citat, în care sunt detaliate nouă capete de acuzare, de la evaziune fiscală la fals în declaraţii. Fostul avocat şi om de afaceri şi-a cheltuit banii pentru a-şi finanţa consumul de droguri, compania unor "escorte" şi pentru maşini şi haine de lux, potrivit rechizitoriului.

Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat de două ori anul viitor, în timp ce tatăl său încearcă să fie reales la Casa Albă, notează AFP. Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a răspuns noilor acuzaţii spunând că "dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost altul decât Biden, acuzaţiile din Delaware şi acum din California, nu ar fi fost fost formulate".

Pe acelaşi subiect

Rechizitoriul prezintă pe ce şi-a cheltuit Hunter Biden banii. În perioada 2016-2019, a plătit peste 188.000 de dolari pentru "divertisment pentru adulţi" şi peste 683.000 de dolari pentru "plăţi - diverse femei". 

Hunter Biden "a continuat să câştige generos şi să cheltuiască nebuneşte în 2018", susţin procurorii. În rechizitoriu se constată că acesta a realizat venituri "substanţiale", inclusiv dintr-o companie pe care a înfiinţat-o cu un conglomerat de afaceri chinez, compania energetică ucraineană Burisma şi un om de afaceri român nenominalizat. Pe măsură ce i-au crescut veniturile, au crescut şi cheltuielile pentru un "stil de viaţă extravagant", se arată în rechizitoriu.

În 2018, inculpatul a cheltuit peste 1,8 milioane de dolari, inclusiv sute de mii de dolari în retrageri de numerar, aproximativ 383.000 de dolari în plăţi către femei şi 151.000 de dolari pentru îmbrăcăminte. S-a cazat la diverse hoteluri de lux şi ar fi cheltuit 10.000 de dolari "pentru a-şi cumpăra statutul de membru într-un club sexual".

Procurorii notează pe tot parcursul rechizitoriului că el "avea suficiente fonduri disponibile… pentru a plăti o parte sau toate impozitele restante atunci când erau datorate", dar a ales să nu facă acest lucru.

Hunter Biden ar fi înregistrat adesea cheltuielile personale drept cheltuieli de afaceri, cum ar fi închirierea unui Lamborghini pe care l-a condus când s-a mutat pentru prima dată în California, în aprilie 2018, până când Porsche-ul său a sosit de pe coasta de est.

Într-un alt caz, în august 2018, inculpatul nu a considerat o plată prin serviciul Venmo de 1.500 de dolari drept o cheltuială personală. Deşi plata a fost descrisă drept achiziţia unei "opere de artă", procurorii spun că a fost către o dansatoare exotică dintr-un club de striptease, care "nu-i vânduse nicio operă de artă", se arată în documentele anchetatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Hunter Biden, pus sub acuzare. Fiul preşedintelui SUA a cheltuit bani pe droguri, femei şi maşini în loc să-şi plătească taxele