Antena Meniu Search
x

Video Republicanii vor să-l demită pe Joe Biden din cauza afacerilor în România ale fiului său. Hunter Biden, pus sub acuzare că a cumpărat arme de foc

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, este primul fiu de preşedinte american, aflat în funcţie, pus sub acuzare. Va fi judecat pentru că a cumpărat o armă de foc după ce a minţit că nu este dependent de droguri și riscă ani grei de închisoare. Liderul de la Casa Albă riscă şi el să fie supus procedurii de demitere, din cauza afacerilor fiului său în România

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 21:25

Vezi și

În 2018, Hunter Biden a cumpărat o armă de foc, dar a minţit în acte că nu este dependent de droguri. În acea perioadă, el se lupta cu adicţia de cocaină. Acum, riscă zece ani după gratii pentru declaraţii false şi cinci ani pentru posesia unei arme ca dependent. 

Daniel Goldman, congresman democrat: "Asta arată că Departamentul de Justiție își face treaba și ia lucrurile în serios. Credem în statul de drept. Nu credem însă în anchete de demitere false şi politizate." 

De ani de zile, republicanii cer anchetarea lui Biden junior. 

Nacy Mae, Partidul Republican: "Dacă Departamentul de Justiţie, FBI-ul şi Fiscul au văzut ce am văzut noi şi vor investiga aceste lucruri cred că această punere sub acuzare este prima dintr-un lung şir pentru Hunter Biden."

Pe acelaşi subiect

Afacerile din România ale lui Hunter Biden, un risc pentru mandatul de președinte al tatălui său

Aproximativ jumătate dintre americani spun că au puțină sau deloc încredere că ancheta e una obiectivă, potrivit unui sondaj al agenţiei Associated Press. Şi cred că preşedintele nu ar fi stat deoparte. Într-un mesaj audio publicat de Daily Mail se simte îngrijorarea din glasul lui Biden pentru fiul lui. 

Joe Biden, preşedintele SUA: "Te iubesc mai mult decât orice pe lume, prietene. Trebuie să primeşti ajutor. Nu ştiu ce să fac, ştiu că nici tu nu ştii. Sunt aici, orice ai nevoie." 

În Congres, republicanii au pornit o anchetă care ar putea duce la procedura de demitere a preşedintelui. Asta după ce au demonstrat că partenerul de afaceri al lui Hunter Biden a primit milioane de dolari din China şi România în urma unor legături de afaceri. Trei milioane au fost plătite de firma românului Puiu Popoviciu şi o parte din bani ar fi fost împărţită între trei membri ai familiei Biden. 

Lisa Mascaro, reporter politic Associated Press: "Până acum, nu există dovezi serioase care să facă legătura între tânărul Biden şi tatăl său."

Afacerile au fost şi ele investigate, iar procurorul desemnat ar putea să îl pună sub acuzare pe Hunter Biden şi pentru nereguli financiare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Republicanii vor să-l demită pe Joe Biden din cauza afacerilor în România ale fiului său. Hunter Biden, pus sub acuzare că a cumpărat arme de foc