Antena Meniu Search
x

I-a împins să se SINUCIDĂ, numindu-i "deșeuri biologice", iar acum și-a primit PEDEAPSA. Câți ani de închisoare a primit creatorul jocului BALENA ALBASTRĂ

Philipp Budeikin, considerat unul dintre creatorii sinistrului joc on-line Balena Albastra, si-a primit sentinta miercuri, dupa ce a fost acuzat ca are legatura cu 16 sinucideri provocate de acest joc.

Philipp Budeikin, considerat unul dintre creatorii sinistrului joc on-line Balena Albastra, şi-a primit sentinta miercuri, dupa ce a fost acuzat ca are legatura cu 16 sinucideri provocate de acest joc.

Philipp Budeikin, în vârstă de 22 de ani, cunoscut sub numele de  Philipp Lis (Fox), a fost condamnat de un tribunal din Siberia la trei ani de închisoare.

Acuzatul a recunoscut ca a provocat moartea a 17 persoane si, cu toate astea, a primit numai trei ani de inchisoare, el urmand sa-si execute sentinţa într-o închisoare cu regim deschis.

Pe acelaşi subiect

Jocul Balena Albastra a apărut în social media din Rusia, dar s-a răspândit rapid în toată lumea şi ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri.

Inainte de a fi arestat, în noiembrie 2016, Budeikin a declarat, intr-un interviu, ca a creat opt grupuri ale morții, în perioada decembrie 2013 – mai 2016, pentru a obține cât mai mulți followeri. În interviu, administratorul grupurilor periculoase a admis că îndeamnă tinerii la suicid.

Intrebat daca "chiar ii împinge pe tineri să se sinucidă?", tanarul a raspuns: "Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare. Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni. În 2014, a fost interzis. Ulterior, am gândit proiectul, conceptul, în diferite faze şi niveluri. Jocul începe. Este necesar ca sarcinile să fie efectuate aşa că vorbesc cu ei despre ei înșiși, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine. Apoi iniţiez o conversaţie pe Skype ca să aflu mai multe lucruri din viața lor. După care iau decizia. Cu cât tânărul este mai obosit şi nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă".

Pe lângă "Balena Albastră", alte grupuri online, precum "Casa liniștită", "Trezește-mă la 04:20", "Fugi sau mori", "50 de zile până la..”, "f57-f58”, "Niapoca”, "Marea balenelor”, impun jucătorilor să îndeplinească 50 de misiuni teribile începând cu tăiatul venelor și sfârșind cu aruncarea de pe acoperișuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » I-a împins să se SINUCIDĂ, numindu-i "deșeuri biologice", iar acum și-a primit PEDEAPSA. Câți ani de închisoare a primit creatorul jocului BALENA ALBASTRĂ