Antena Meniu Search
x

Igor Volobuev, fostul număr 2 din Gazprombank, s-a înscris în Legiunea "Libertatea Rusiei", pentru a lupta împotriva armatei ruse

Fostul vicepreședinte al băncii Gazprombank, Igor Volobuev, originar din Ucraina, s-a alăturat Legiunii "Libertatea Rusiei”, pentru a lupta împotriva armatei lui Putin. Numărul 2 al celei mai importante bănci rusești a povestit că vrea să-și apere orașul natal, cu arma în mână.

de Redactia Observator

la 13.06.2022, 14:54

Igor Volobuev, fostul număr 2 din Gazprombank, s-a înscris în Legiunea "Libertatea Rusiei", pentru a lupta împotriva armatei ruse
Igor Volobuev, fostul număr 2 din Gazprombank, s-a înscris în Legiunea "Libertatea Rusiei", pentru a lupta împotriva armatei ruse - Profimedia Images / Telegram

„M-am născut și am urmat școala în Aktîrka. Tatăl meu, fratele mai mic și prietenii mei locuiau acolo. În doar câteva zile am decis că nu mai pot trăi în Rusia. Cunoscuții mei din copilărie mi-au spus că le e rușine cu mine. Știi ce mi-au spus? "Să nu mai auzim niciodată că ești din Aktîrka, că ești ucrainean. Niciodată”."

Volobuev a lucrat pentru Gazprombank mai bine de șase ani, iar înainte lucrase la Gazprom timp de 16 ani, dintre care 9 ani a fost șeful biroului de presă. 

“Nu mai puteam trăi printre oamenii ăștia, să dau mâna cu ei, să le zâmbesc, să mă prefac că toate astea nu mă privesc. În 2014, câd Rusia a anexat Crimeea, mi-am promis că dacă orașul meu natal va avea aceeași soartă, aș merge la război”, a declarat fostul număr 2 din Gazprombank.

“Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a început cu mult timp în urmă - s-ar putea spune că acest război durează deja de 20 de ani. Totul a început cu o presiune economică”, dezvăluie Volobuev.

Fostul vicepreședinte al băncii Gazprombank Volobuev, care are 50 de ani şi a lucrat timp de 33 de ani în companii legate de piaţa gazelor din Rusia, a declarat că a părăsit Rusia pe 2 martie şi s-a alăturat forţelor de apărare teritoriale ucrainene, potrivit canalului de Telegram al Legiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Igor Volobuev, fostul număr 2 din Gazprombank, s-a înscris în Legiunea "Libertatea Rusiei", pentru a lupta împotriva armatei ruse