Antena Meniu Search
x

Imagini apocaliptice în California. Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii (Galerie Foto)

Aproape 14.000 de pompieri luptă cu cele peste 500 de incendii de vegetaţie care au distrus până în acest moment peste 313 mii de hectare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.08.2020, 14:11

  • Peste 313 mii de hectare au fost distruse.
  • Peste 13.700 de pompieri s-au angajat în lupta cu flăcările.

Flăcările care au început în populara regiune viticolă a judeţului Napa s-au extins acum în alte patru judeţe, Sonoma, Lake, Yolo şi Stanislaus, distrugând totul în cale.

Oficialii au anunţat sâmbătă că se confruntă cu al doilea cel mai mare incendiu pe care California l-a văzut vreodată, după ce cu mai puţin de 24 de ore în urmă, autorităţile anunţau că, în funcţie de valoarea distrugerilor de la acel moment, incendiul se situa pe locul zece ca mărime din istoria statului.

Preşedintele Donald Trump a emis o declaraţie prezidenţială pentru dezastre majore, iar Garda Naţională a fost activată şi este gata să trimită elicoptere precum şi un echipaj de 240 de persoane pentru a acorda ajutor pompierilor în lupta cu flăcările.

Peste 313 mii de hectare au fost distruse, o suprafaţă mai mare decât întreg statul Rhode Island. Mai bine de 13.700 de pompieri s-au angajat în lupta cu flăcările mistuitoare, încercând astfel să aducă în control incendiile. Doi dintre aceştia au avut nevoie de ajutor după ce au fost prinşi între flăcări într-una dintre păduri.

Cel puţin şase persoane au fost ucise până în acest moment din cauza incendiilor devastatoare. Mai mult de 100.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească casele. În oraşul de coastă Santa Cruz, autorităţile le-au cerut turiştilor să-şi părăsească hotelurile.

Şi un pilot de elicopter şi-a pierdut viaţa într-un accident în Hills Fire, judeţul Fresno, în timp ce încerca să arunce apă deasupra incendiilor.

Resursele statului sunt la limită, cu aproape 100% din echipele de pompieri Departamentul California și Protecția împotriva Incendiilor deja trimise în teren. Acest lucru se întâmplă după ce, din cauza pandemiei de coronavirus, peste 800 de pompieri au fost eliberaţi din funcţie.

Guvernatorul Newsom cere celorlalte state ajutor şi suport în aceste momente dificile. Zece state, inclusiv Oregon, New Mexico și Texas, s-au angajat să trimită echipaje de pompieri, iar acesta pledează, de asemenea, cu Canada și Australia, menţionând că deţin „cei mai buni pompieri din lume”.

Potrivit Daily Mail, experții avertizează că lucrurile se pot agrava şi că “urmează ce e mai rău”, deoarece prognozele meteo arată mai multe descărcări electrice în zilele următoare. Furtunile lipsite de precipitaţii, însă însoţite de trăsnete şi rafalele de vânturi sunt pe cale să provoace şi mai multe dezastre.

“Odată cu seceta puternică, furtunile uscate ar putea provoca alte incendii în acest weekend” a adăugat un purtător de cuvânt de la Serviciul Național de Meteorologie.

Cel mai grav incendiu din istoria Californiei, Camp Fire, a avut loc în noiembrie 2018, în nordul statului. Atunci au murit 86 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Imagini apocaliptice în California. Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii (Galerie Foto)