Antena Meniu Search
x

Imagini devastatoare cu pompierii rămași fără oxigen în timp ce scot bebeluși din incendiul din New York. Victime la fiecare etaj pe casa scării

Scene devastatoare surprinse în timp ce pompierii s-au luptat să stingă incendiul din New York, unul dintre cele mai grave și mai letale din istoria metropolei americane.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 15:21

Mai mulți pompierii eroi s-au luptat cu incendiul din Bronx, care a făcut cel puțin 19 morți duminică, în ciuda faptului că au rămas fără oxigen. „Rezervele lor de oxigen erau goale, dar au trecut prin fum”, a spus primarul New York-ului, Eric Adams, la o conferință de presă.

19 oameni, dintre care 9 copii au murit în urma incendiului izbucnit într-un bloc din Bronx

„Nu poți face asta dacă nu te simți atașat de oraș și de această comunitate”, a spus el despre munca pompierilor. Aproximativ 200 de pompieri din New York au răspuns la incendiul care a cuprins duminică o clădire de apartamente cu 19 etaje din secțiunea Tremont a cartierului Bronx.

Cel puțin 19 persoane, între care nouă copii, au murit. Este cel mai mortal incendiu din New York din ultimii 30 de ani. Imagini înfiorătoare surprinse de fotografi la fața locului arată un pompier care sare un gard cu un bebeluș în brațe, alții scot pe brațe copii mici din clădire. 

Pe acelaşi subiect

Cauza incendiului devastator din New York

Incendiul de duminică ar fi fost cauzat de un radiator defect și s-ar fi extins deoarece ușa apartamentului de la etajul 2 ar fi fost lăsată deschisă.„Fumul  s-a extins pe toată înălțimea clădirii, complet neobișnuit”, a spus Daniel Nigro, șeful pompierilor din New York.

Pompierii au găsit victime la fiecare etaj pe casă scării, fie în stop cardiac, fie rănite. Nigro a numit incendiul „fără precedent în orașul nostru”. 32 de persoane au fost duse urgent la spital, cu afecţiuni grave. Primarul din Bronx a spus că acesta a fost unul dintre cele mai grave incendii din istoria oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Imagini devastatoare cu pompierii rămași fără oxigen în timp ce scot bebeluși din incendiul din New York. Victime la fiecare etaj pe casa scării