Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini din ”Valea Păcii”, cel mai mare cimitir din lume. Milioane de morminte se întind pe 10 km pătrați

Cel mai mare cimitir din lume se află în Irak, în orașul sfânt șiit Najaf. În ultimii ani, din cauza războiului împotriva Statului Islamic, apoi din cauza pandemiei cimitirul s-a mărit de două ori mai repede față de ritmul obișnuit.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 17:52

Cimitirul Wadi al-Salam, în arabă pentru „Valea Păcii”, are un loc special în inimile musulmanilor șiiți, deoarece înconjoară Mausoleul primului lor imam, Ali Bin Abi Talib, un văr și ginerele Profetului Mohammad.

Costul unei bucăți de teren standard, de 25 de metri pătrați, a ajuns la 5 milioane de dinari irakieni (4100 de dolari), potrivit Reuters.

Peste 6 milioane de morminte de diferite forme se află în cimitirul de aproximativ 10 km pătrați. Șiiți din întreaga lume își doresc să fie înmormântați aici.

Unele morminte arată ca o casă, unele au o cupolă, iar altele arată ca niște moschei în miniatură, reflectând bogăția celor din interior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Imagini din ”Valea Păcii”, cel mai mare cimitir din lume. Milioane de morminte se întind pe 10 km pătrați