Antena Meniu Search
x

Curs valutar

IMAGINI ȘOCANTE! Un jurnalist a suprins cu telefonul mobil atacul din Bataclan, iar după a fost împușcat

Jurnalistul Daniel Psenny, de la publicația Le Monde a filmat cu telefonul mobil tragedia care a avut loc ieri, vineri 13, la sala de concerte Bataclan. În momentul în care a oprit filmarea și a plecat să ajute răniții, Psenny a fost împușcat în umărul stâng. Acum este internat la spitalul Georges-Pompidou.

de Redactia Observator

la 14.11.2015 , 15:30

 Jurnalistul Daniel Psenny, de la publicația "Le Monde" a filmat cu telefonul mobil tragedia care a avut loc ieri, vineri 13, la sala de concerte Bataclan. În momentul în care a oprit filmarea și a plecat să ajute răniții, Psenny a fost împușcat în umărul stâng. Acum este internat la spitalul Georges-Pompidou.

Imaginile au fost surprinse cu puțin înainte de ora 22.00.  Motivul pentru care a fost atât de aproape de eveniment este că locuința lui se află în spatele sălii de spectacole unde a avut loc atacul terorist. El a povestit totul publicației "Le Monde".

Încercam să lucrez ceva acasă. Televizorul era pornit, era un film poliţist cu Jean-Hugues Anglade. Am auzit nişte sunete care păreau a fi petarde şi, la început, am fost convins că e un sunet din film. Dar a fost atât de tare încât m-am dus la fereastră. Stau la etajul doi şi fereastra mea are vedere spre ieşirea de urgenţă de la Bataclan. Toată lumea fugea în toate direcţiile. Am văzut oameni pe trotuar şi sânge... Am înţeles că e ceva grav. Întrebam trecătorii ce s-a întâmplat. Toată lumea fugea spre Rue Amelot sau spre bulevardul Voiltaire. O femeie era agăţată de o fereastră, la etajul doi al clădirii Bataclan. M-am gândit la imaginile de 11 septembrie. Apoi am fugit jos să deschid uşa apartamentului meu pentru ca oamenii să se poată adăposti la mine. Era un om pe trotuar. Mai era un om care a fost împuşcat în timp ce încerca să se adăpostească în lobby. Ăsta e momentul în care am fost împuşcat. Nu-mi amintesc multe după aceea. Am un gol de memorie. Dar îmi amintesc că mă simţeam ca şi când o petardă mi-ar fi explodat în umărul stâng şi urinam sânge. Cred că cel care a tras era la fereastra de la Bataclan. Am urcat la nişte vecini de la etajul patru. Omul pe care l-am tras înăuntru era împuşcat în picior. Era un american. A vomitat, era rece şi ne gândeam că o să moară. Am sunat la ambulanţă dar nu puteam pleca. Am sunat un prieten doctor care mi-a explicat cum să fac o compresă din cămaşă. Am fost blocaţi în apartament până la raidul poliţiei“, a declarat Psenny.

Vezi și

Traducere declarație Adevărul.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » IMAGINI ȘOCANTE! Un jurnalist a suprins cu telefonul mobil atacul din Bataclan, iar după a fost împușcat