Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imaginile dezastrului din Cipru. Incendiile devastatoare au făcut prăpăd, patru persoane şi-au pierdut viaţa. Un bărbat de 67 de ani ar fi vinovat

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în faţa dezastrului din Cipru. Incendiile de vegetaţie au făcut prăpăd în jurul lor, zeci de case au fost făcute scrum, iar mai mulţi localnici au fost forţaţi să îşi lase în urmă locuinţele după ce mai multe sate au fost evacuate.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.07.2021, 18:43

Incendiul teribil de vegetaţie din Cipru a făcut prăpăd pe o porţiune de mai bine de 55 de kilometri pătraţi. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, zeci de case au fost făcute scrum, iar câteva sate au fost evacuate forţat, a declarat poliţia duminică, în timp ce Grecia, Israel şi alte ţări au oferit sprijin şi au trimis avioane de stingere pentru a domoli flăcările. Autoritățile din Cipru spun că focul se află “sub control deplin”, în prezent.

Patru persoane au murit în urma icnendiilor de vegetaţie din Cipru

Tragedia, descrisă de un oficial ca fiind cel mai grav dezastru din istoria recentă a ţării, a făcut prăpăd pe o suprafaţă de mai bine de 55 de kilometri pătraţi. Patru persoane au murit, în timp ce un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost arestat sub suspiciunea că el ar fi declanșat incendiile. Marea Britanie, Grecia, Italia și Israel au fost printre țările care au trimis ajutor în Cipru, pentru a ajuta ţara să poată face față situației.

"Este cel mai grav incendiu forestier din istoria Ciprului", a declarat directorul Departamentului de Păduri Charalambos Alexandrou pentru televiziunea locală, în weekend. Duminică, Ministrul de Interne al Ciprului, Nicos Mouris, a confirmat că toate cele patru persoane care au murit în urma incendiilor erau angajaţi agricoli egipteni. Cadavrele lor au fost găsite la aproximativ 600 de metri de un vehicul ars, în apropierea satului Odos. Un polițist local a declarat, potrivit BBC, că bărbaţii ar fi încercat să fugă, dar au fost prinşi de flăcările puternice.

Între timp, poliția a arestat un bărbat de 67 de ani, care ar fi provocat incendiul. Un martor l-ar fi văzut în timp ce se îndepărta de satul Arakapas, la nord-est de Limassol, în același timp în care o porţiune de vegetaţie a izbucnit în flăcări, sâmbătă.

Cipru se confruntă în ultima săptămână şi cu temperaturi caniculare de până la 40de grade Celsius. Experții spun că se așteaptă ca schimbările climatice să crească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imaginile dezastrului din Cipru. Incendiile devastatoare au făcut prăpăd, patru persoane şi-au pierdut viaţa. Un bărbat de 67 de ani ar fi vinovat